fbpx

Rendet tesznek a Hármashatárhegyi reptéren

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. megkezdte szerdán a Hármashatárhegyi sportrepülőtér területének lekaszálását, gyommentesítését, amit a Műegyetemi Sportrepülő Egyesület a felszólítás ellenére sem tett meg; az MNV célja a jogszerűtlenségek felszámolása és az országos jelentőségű védett terület visszaszerzése – közölte a társaság.

Az MNV szerdai közleményében emlékeztetett: a Hármashatárhegyi sportrepülőtéren idén márciusban tartott helyszíni ellenőrzés során jelentős mennyiségű illegálisan lerakott hulladékot találtak. Emiatt akkor több mint 150 millió forintos bírság megfizetésére kötelezték a Műegyetemi Sportrepülő Egyesületet.

Az MNV szerint az egyesület a felszólítás ellenére sem tett eleget a vagyonkezelői szerződésben foglalt kötelezettségeinek. Mivel a vagyonkezelő célja a jogszerűtlenségek felszámolása, a terület tulajdonosi joggyakorlójaként saját költségén kezdte meg annak rendezését, lekaszálását és gyommentesítését is – áll a közleményben.

Az MNV hangsúlyozta, hogy a Hármashatárhegyre kiemelt figyelmet kell fordítani, mert egy országos jelentőségű védett természeti területen helyezkedik el. A vagyonkezelő nem tervez fejlesztést, építkezést a területre, azt rendezett állapotban mielőbb vissza szeretné adni a természetkedvelőknek – közölte a társaság.

Forrás: MTI

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .