fbpx

Online játékkal népszerűsítik a szelektív hulladékgyűjtést

2014 végéig minden fővárosi háztartás megkapja a papír, illetve a műanyag és fém gyűjtésére szolgáló kukákat. A szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítésére a főváros Budapesti Szelektív Kupa címmel online játékot szervez.

A szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítésére szervezett játékban azok a budapesti lakóházak – családi házak, társasházak és szövetkezeti házak – vehetnek részt, amelyek már megkapták az Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. (FKF) kék és sárga fedeles szelektív tartályait.

A szeptember 5-én indult online játék a jatek.hazhozmeno.hu internetes oldalon érhető el, és három fordulóból áll. A játékosoknak először egy 12 kérdésből álló totót kell kitölteniük.

Azok a házak, amelyek legalább 9 kérdésre helyesen válaszolnak, a második fordulóba jutnak, ahol a gyakorlatban kell bizonyítaniuk, hogy helyesen gyűjtik a papír-, illetve a műanyag és fémhulladékokat.

A szakszerű szelektálást a mindennapokban az FKF ,,kommandója” ellenőrzi, úgyhogy érdemes alaposan átolvasni és betartani a szelektív gyűjtés szabályait. A harmadik fordulóba jutó házak sorsoláson vesznek részt, az össznyeremény egymillió forint.

A játékkal a fővárosi önkormányzatnak az a célja, hogy felhívja a budapestiek figyelmét a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára, és arra is, hogy a gyűjtés során néhány alapvető szabályt be kell tartani ahhoz, hogy a szelektíven gyűjtött anyagok újrahasznosíthatóak legyenek.

A házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés keretében az FKF összesen négyszázháromezer új tartályt telepít Budapesten; 2014 végéig minden fővárosi háztartás megkapja a papír, illetve a műanyag és fém gyűjtésére szolgáló kukákat.

A cikk eredetiben itt olvasható: http://www.ma.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .