fbpx

Pénzbüntetéssel sújtja a túl sok ételt kidobó embereket Seattle

A washingtoni város önkormányzata a héten fogadta el a rendeletet, amely bírságot helyez kilátásba, ha a szemétben tíz százaléknál nagyobb arányban vannak komposztálható hulladékok.

A Seattle szemétszállítását felügyelő SPU ügynökség közlése szerint a pénzbírságot nem azért vezetik be, hogy abból bevételeket szerezzenek a szervezetnek, hanem az, hogy a város lakóit rávegyék arra, hogy újrahasznosítsák a háztartási hulladékokat.

Tim Croll igazgató elmondta: 9 éve a város megtiltotta, hogy újrahasznosítható hulladékok kerüljenek a háztartási szemétbe, és azóta mindössze kétezer dollárt szedtek be a büntetésekből.

„Még mindig 300 ezer tonna szemetet küldünk egy oregoni szeméttelepre”, és a város képes lenne ennél jóval kevesebb szemetet termelni – magyarázta a Seattle Timesnek Sally Bagsaw, önkormányzati képviselő, hogy miért van szükség az új szabályozásra. Amelyet egyébként egyhangúan, ellenszavazat nélkül fogadtak el.

A héten elfogadott rendelet értelmében egydolláros pénzbüntetést kapnak azok a családi házak, ahol túl sok ételmaradék kerül a kukába, ahelyett, hogy komposztálókba raknák azokat.

Az új szabály betartását a kukások fogják ellenőrizni, amikor elviszik a házaktól a szemetet. Belenézhetnek majd a kukákba, és ha azt látják, hogy tíz százaléknál nagyobb a szerves hulladék aránya, azt bejegyzik a számítógépes rendszerbe, és az egydolláros pénzbüntetést hozzácsapják a havi számlához.

A pénzbírság összege 50 dollárra emelkedik a társasházaknál, amelyek azonban előbb két figyelmeztetést kapnak, mielőtt bírságolnának őket.

A cikk eredetiben itt olvasható: http://www.ameriport.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .