fbpx

Meghosszabbított regisztráció a Budapesti Szelektív Kupán!

Már több mint 4000 háztartás szeretné megmutatni, hogyan kell helyesen szelektíven gyűjteni a hulladékot. Budapest Főváros Önkormányzata 2014. október 15-ig meghosszabbította a regisztrációs időszakot a Budapesti Szelektív Kupa játékra. A háromfordulós játék 2014. szeptember 5-én, pénteken indult és a nagy sikerre való tekintettel folytatódik. A játék célja, hogy a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés program keretében felhívja a figyelmet a helyes szelektív gyűjtés fontosságára.

A játékra rövid idő alatt mintegy 300 társasház, több mint 4000 háztartása regisztrált. Ezért döntött úgy a Fővárosi Önkormányzat, hogy még több időt ad a csatlakozni vágyók részére. A játék három kategóriában indult – családi házak,50 lakásosnál kisebb, ill. 50 lakásosnál nagyobb társasházak -, azért, hogy minél többen tudjanak csatlakozni azon házakhoz, akik a játék keretében szeretnék megmutatni: helyesen, jól szelektíven gyűjteni igazán egyszerű, csak egy kis odafigyelés szükséges.

A játékban azok a háztartások vehetnek részt, ahol már megkapták a papír (kék fedeles), illetve a műanyag és fém (sárga fedeles) gyűjtésére szolgáló kukákat.

A Budapesti Szelektív Kupa játék három fordulóból áll, regisztrálni a jatek.hazhozmeno.hu oldalon lehet. A játékosoknak először egy 12 kérdésből álló totót kell kitölteniük. Azok a házak, amelyek legalább 9 kérdésre helyesen válaszolnak, a második fordulóba jutnak, ahol a gyakorlatban kell bizonyítaniuk, hogy helyesen gyűjtik a papír-, illetve a műanyag és fémhulladékokat. A megfelelő szelektálást a mindennapokban az FKF csapata ellenőrzi. Érdemes átolvasni és betartani a szelektív gyűjtés szabályait, mert a harmadik fordulóba jutó házak sorsoláson vesznek részt, az össznyeremény egymillió forint.

Környezetünk védelme közös érdekünk. Játszva könnyebb megtanulni a szelektív hulladékgyűjtés szabályait, hogy az összegyűjtött anyagok teljes mértékben újrahasznosíthatóak legyenek.

Jelentkezés és a Budapesti Szelektív Kupa játékszabályzata: jatek.hazhozmeno.hu.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .