fbpx

Jó irányba halad a szelektív hulladékgyűjtés Kovászna megyében

Kovászna megyében évről évre növekszik a szelektíven gyűjtött hulladék mennyisége – tájékoztatott Tóth-Birtan Csaba, a Tega Rt. köztisztasági vállalat vezetője. Az idei adatokról érdeklődtünk.

A hulladékudvarban idén augusztusig a lakosság által leadott szelektív hulladék mennyisége (melyet leütnek a „tegás számla” értékéből) a következőképpen alakult: pillepalack 2023 kilogramm, papír 31 413 kilogramm, üveg 15 589 kilogramm, illetve elektromos és elektronikus hulladék 16 734 kilogramm. A szelektív hulladékgyűjtés fontosságát különböző kampányokkal tudatosítanák a lakosságban.

– Tíz kilogramm leadott papír után 2,5 lejjel kell kevesebbet fizetni, tíz kilogramm pillepalack után 8,8 lej jár, tíz kilogramm üveg 80 bani, míg tíz kilogramm elektronikus hulladék 3,8 lej mínuszt jelent a számlából – részletezte Tóth-Birtan Csaba igazgató.

A hulladékudvar az Energia utcában található, itt a Tega munkatársai átvesznek minden lom- és újrahasznosítható hulladékot, veszélyes anyagokat, nagyméretű hulladékot (bútorok, bontási hulladék), viszont vegyes háztartási hulladékot nem fogadnak el. A hulladékudvar naponta 8 és 20 óra között tart nyitva.

Kiderült, hogy Sepsiszentgyörgyön folytatják az ajtóról-ajtóra gyűjtőrendszer programját: a legutóbbi gyűjtőrendszer a Kriza János utcai 14 lakrészes tömbházat „szolgálja” ki. Ezeknél a gyűjtőpontoknál a leadott szelektív hulladékmennyiség értékét ugyanúgy jóváírják a számlából, mint a hulladékudvarban leadottat. A vállalat vezetősége összegzésképpen reményét fejezte ki annak érdekében, hogy hamarosan más lakókörzetekben is lesz hasonló hulladékgyűjtő szerkezet.

Tinca Teddy
Székely Hírmondó

A cikk eredetiben itt olvasható: http://www.erdely.ma

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .