fbpx

Európai Hulladékcsökkentési Hét

Idén november 22-30. között kerül sor az Európai Hulladékcsökkentési Hét rendezvényére, amelynek keretében az Európai Unió országaiban lelkes önkéntesek a saját ötleteik megvalósításával hívják fel a figyelmet a hulladék keletkezése megelőzésének, a keletkezett mennyiség csökkentésének, a termékek újra használatának és a különböző anyagok újrahasznosításának fontosságára.

hulladek 720

A kezdeményezéshez, ami idén immár hatodik éve valósul meg, tavaly már több mint 12 ezren csatlakoztak. A résztvevők, miközben szerepet vállalnak bolygónk fenntarthatóságának megőrzésében, építik az őket körülvevő közösséget és a pénztárcájukat is kímélik. Az Európai Hulladékcsökkentési Hétnek minden évben van egy központi témája, idén ez a keletkezett étel és élelmiszer hulladék mennyiségének csökkentése. Ehhez kapcsolódó akcióötletekkel is lehet csatlakozni, de bármilyen kreatív, a keletkező hulladék mennyiségét csökkentő ötlet megvalósítható.

A legjobb, legeredményesebb akciókat minden résztvevő ország benevezi az Európai Hulladékcsökkentési Díjra, amelyet ünnepélyes gála keretében adnak majd át a nemzetközi zsűri által kiválasztott kezdeményezések megvalósítóinak. Hazánkból tavaly a dabasi óvoda „Játékok, amiből nem is gondolnád” c. projektje bekerült a nemzetközi szinten legjobb három, oktatási intézmények által megvalósított akció közé. Ezúton kérünk Téged arra, hogy szűkebb-tágabb környezeted bevonásával csatlakozz az Európai Hulladékcsökkentési Hét kezdeményezéséhez! Az akció során megvalósíthattok saját ötletet a hulladékok csökkentésére és mi is tudunk segíteni már kipróbált javaslatokkal, ötletekkel.

Az OHÜ munkatársai az akció lebonyolítása során minden résztvevővel személyesen tartják a kapcsolatot, bármilyen kérdéssel fordulj hozzájuk bizalommal. Az Európai Hulladékcsökkentési Hét célja közvetett módon a környezettudatos gondolkodásmód népszerűsítése. A környezetünkre való odafigyelés ma már természetes elvárásnak számít, ezen túlmenően kötelességünk is, hiszen – a saját és a jövő generációinak érdekében is – felelősek vagyunk természetes környezetünkért, annak megóvásáért és az erőforrásainak tudatos kihasználásáért. Az Európai Hulladékcsökkentési Hétről minden szükséges információt megtalálható a www.hulladekcsokkentesihet.hu oldalon. Szintén ezen a weboldalon regisztrálható a saját akció is 2014. november 15-ig.

A cikk eredetiben itt olvasható: http://amiotthonunk.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .