fbpx

Magyar befektetőket is vár a dél-ázsiai óriás

Magyar vállalatok beruházásaira is számít India, elsősorban a víztisztítás, a hulladékfeldolgozás és az infrastruktúra-fejlesztés területén – hangzott el kedden India budapesti nagykövetségén a Make in India című, befektetőtoborzó rendezvényen.

Demokrácia, demográfia, kereslet – Narendra Modi, India májusban hivatalba lépett új miniszterelnöke e három hívószó köré csoportosította a szeptember végén útnak indított új kezdeményezést, amelynek neve, a Make in India az Indiában készült árukon feltüntetett feliratra (“Made in India”) utal, és arra hívja föl a vállalatokat szerte a világon – köztük a magyar cégeket is -, hogy vigyék termelőberuházásaikat Indiába.

“Sok szempontból hasonlóak a két ország, Magyarország és India törekvései, mégsem vagyunk versenytársak, ehelyett azt keressük, hogyan tudjuk erősíteni, segíteni egymást” – mondta Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára a rendezvényen.

Forrás: MTI

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .