fbpx

Ecuadori szakembereket képez a TIKA

A TİKA képzésében az ecuadori Környezetvédelmi Minisztérium 10 fős küldöttsége vett részt.

Ecuadori szakembereket képez a TIKA

A Török Együttműködési és Koordinációs Ügynökség Igazgatósága (TIKA) és az Isztanbuli Önkormányzat Hulladékgazdálkodási Igazgatósága az ecuadori Környezetvédelmi Minisztérium és önkormányzatok küldöttségének a hulladékkezelés és –gazdálkodás témakörében szervezett képzési programot.
A TIKA írásos közleménye szerint az ügynökség az érintett országokkal való együttműködés keretében továbbra is szervez szakmai és oktatási programokat az állami és civil szervezeteknek kapacitásuk bővítése érdekében.
A közlemény szerint az Isztanbulban szervezett képzési program keretében az ecuadori Környezetvédelmi Minisztérium és önkormányzatok szakembereinek tízfős küldöttsége a települési szilárd hulladék összetétele és gyűjtése, a települési szilárd hulladék átadó állomásai, csomagolási hulladék újrahasznosítása, települési szilárd hulladék tárolása, egészségügyi hulladék begyűjtése, a települési szilárd hulladék ártalmatlanítása biológiai módszerekkel, a lakossági szennyvíz kezelése, valamint a hulladékból való gázfejlesztés témakörében kaptak tájékoztatást.
Az oktatási program végeztével nyilatkozó ecuadori szakemberek kifejezték elégedettségüket a programmal kapcsolatban, és köszönetüket fejezték ki a TIKA-nak és az isztanbuli önkormányzatnak is.

Forrás: http://www.trt.net.tr

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .