fbpx

Élelmiszer-hulladékkal etették a vaddisznókat

Vádemelési javaslattal zárult a nyomozás a kecskeméti jogosulatlan hulladékkezelési tevékenység ügyében.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást P. Béla 59 éves és Sz. Zoltán 54 éves kecskeméti lakosok ellen.

A rendelkezésre álló adatok alapján a férfiak szóbeli és írásbeli megállapodást kötöttek, amely alapján Sz. Zoltán 10 darab vaddisznót adományozott P. Béla által vezetett Nonprofit Kft. részére, amelyek etetését az intézmény biztosította. A fenti állatok kecskeméti és városföldi vadfarmokon kerültek elhelyezésre és ellátásra. Ezeket a vaddisznókat, valamint saját állatai etetésére a megkötött megállapodás alapján 2010 évtől heti rendszerességgel szállított ki a Nonprofit Kft. területéről – P. Béla engedélye alapján – Sz. Zoltán a saját gépjárművével különböző, nem veszélyes hulladéknak minősülő élelmiszer hulladékokat.

A Nonprofit Kft. címére a Bács-Kiskun Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság hatósági engedély alapján jogosult helyi élelmiszerláncoktól élelmiszer-hulladékok beszállítására, és jogosult az ott elhelyezett állatokkal azokat feletetni, azonban arra vonatkozóan engedéllyel nem rendelkezett, hogy hulladékkezelési tevékenységet végezzen, a fenti címre jogszerűen beszállított élelmiszerhulladékot a fenti címről elszállítsa, attól eltérő helyen kezelje.

Az ügyben kirendelt hulladékgazdálkodási igazságügyi szakértői vélemény szerint a P. Béla intézménye engedély nélkül rendelkezett az élelmiszer-hulladékok kiszállításáról, amely élelmiszer-hulladékokat Sz. Zoltán jogosultság, engedély nélkül kezelte és azokat az állatokkal feletette. A kiszállított élelmiszer-hulladékok nem veszélyes hulladékok, ugyanakkor azok alkalmasak az emberi élet, az egészség, illetve élő szervezet egyedének veszélyeztetésére.

A rendőrség a nyomozást a napokban befejezte, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldi meg a Kecskeméti Járási Ügyészségnek.

Forrás: http://www.police.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .