fbpx

Hulladék-feldolgozó iparát megvédi Dél-Afrika

Mind a nukleáris, mind a normál hulladékot Dél-Afrika saját maga akarja feldolgozni, az ezzel ellentétes egyezményt pedig nem ratifikálja.

Főleg a munkahelyek védelme, illetve új munkahelyek teremtése az oka annak, hogy Dél-Afrika nem akarja ratifikálni azt a nemzetközi szerződés, amely korlátozná a veszélyes hulladék hazai feldolgozását. Az elgondolásról a környezetvédelmi miniszter beszélt a parlamentben. Az Eskom Koeberg atomerőműve  évi 32 tonna kiégett fűtőelemet generál, illetve más ipari és egészségügyi területeken is keletkeznek radioaktív hulladékok. A tárcavezető Edna Molewa arra utalt, hogy az úgynevezett bamakói egyezmény egy olyan – kissé elavult – nemzetközi szerződés, amely korlátozza a  a veszélyes hulladék forgalmazását, feldolgozását. A miniszter szerint napjainkban Dél-Afrika az egész újrahasznosítási ipar fenntartására – növelésére – törekszik. A környezet és a természeti erőforrások kormányzati intézménye, a Department of Environmental Affairs adatai szerint az országban 46 millió tonna hulladék keletkezik, az iparág legalább 65 ezer embernek ad munkát, az éves forgalom legalább 10 milliárd rand.

A cikk eredetiben itt olvasható: http://afromarket.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .