fbpx

Év végéig kitelepítik a szelektív hulladékgyűjtők 90 százalékát Budapesten

Már tizennégy budapesti kerületben kiosztották a szelektív hulladékgyűjtő edényeket a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési program keretében. A projekt zárás előtti fázisban van, a főváros által vásárolt 403 ezer gyűjtőedényből már 348 ezret kihelyezetek a családi és társasházaknál.

Szűcs Panni, a Budapesti Városüzemeltetési Központ szóvivője a Ma reggelben elmondta: „ütemszerűen haladunk, ez azt jelenti, hogy év végéig kiszállítják a kukák 90 százalékát”.

A sárga kukában gyűjtjük a fém- és műanyag hulladékot együtt, a kék kukákban pedig a papírhulladékot. Ha valaki bizonytalan az elosztással kapcsolatban, azoknak a kukákon elhelyezett matricák nyújtanak segítséget – mondta Szűcs Panni. Hozzátette: Budapest 5-ösre vizsgázott, mert majdnem mindenhol 100 százalékos tisztaságú az arány.

A szóvivő ugyanakkor azt is elmondta, hogy valamiért a papírhulladék kevesebb, attól kisebb mértékben szabadulnak meg az emberek. Társasházak hetente, családi házaknál havonta van ürítés, de ha valahol megtelt már a kuka, hívható az ügyfélszolgálat.

Szűcs Panni korábban azt is elmondta, hogy felmérések szerint a gyerekek többsége már hallott a szelektív hulladékgyűjtésről, és a felnőtt lakosság mintegy 90 százaléka hasznosnak tartja a programot.

A cikk eredetiben itt olvasható: http://www.hirado.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .