fbpx

Oviolimpia környezetvédelemmel

Tizenöt hódmezővásárhelyi óvoda 8-8 fős nagycsoportosai vágtak bele az idei Oviolimpiába. November 21-én a tizenharmadik éve nagysikerű rendezvényt ismét remek rutinnal bonyolították le a Szent István Általános Iskola tanárai és diáksegítői.

Idén az Oviolimpiát idén összekapcsolták a Hódmezővásárhelyen most indult hulladékgazdálkodási programmal, amelynek a lényege, hogy a kommunális hulladék gyűjtésére használható kuka mellé minden magánház két újabb hulladéktároló edényt kap. Az egyikbe a szelektív hulladékot – műanyagot, papírt, fémet és üveget –, a másikba a zöldhulladékot, azaz a levágott gallyakat, füvet lehet gyűjteni. Az országban hasonló módon már sok helyen működik a szelektív hulladékgyűjtés.

Vásárhelyen a program jövő nyári indulásáig szemléletváltásra van szükség, a tudatosságot kell erősíteni és ebben nagy segítség jelentenek a gyerekek. Ezért az Oviolimpiát egy kerettörténetbe illesztették, amely szerint a Kerekerdő lakói segítséget kérnek, hogy lakhelyüket megszabadítsák a sok szeméttől. A bölcs hód négy szép szál legényt küld az erdőlakóknak. Kezdődhetett a takarítás.

Történetesen a „négy szép szál legény” az NBI -es Vásárhelyi Kosársuli négy remek játékosa, Kelemen Balázs, Mócsai Milán, Rostás Gábor és Vejinovic Sasa volt. Ők aztán egy kis bemelegítés után alaposan kivették a részüket az óvodások csatájából is.

Öt feladat várt a csapatokra. Kezet, lábat megmozgató, sőt egy kis figyelmet is igénylő izgalmas feladatok voltak. Egy – egy akadálypálya leküzdésekor az óvodás csoportok tagjai egymásnak kiabálva drukkoltak, de az óvonők is versenyt kiabáltak velük. Csoportjuk sikerét kipirult arccal, hatalmas ovációval díjazták. Idén az érmek mellé, nagyon sok játékot és könyvet is kaptak a kis „oviolimpikonok”.

A cikk eredetiben itt olvasható: http://www.vasarhelyihirek.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .