fbpx

Változás a kassai Kosit részvénytársaságnál

Kassa. A Kosit részvénytársaság olasz tulajdonosa befejezi kassai vállalkozását.

A Wood & Company bank tulajdonába került a Kosit Rt. részvényeinek 66 százaléka. A Kosit 28 millió eurós költségvetéssel újította fel a koksóbaksai (Kokšov-Bakša) hulladékégetőt, de tavaly augusztustól már tudni lehetett, hogy az olasz többségi tulajdonos be akarja fejezni itteni vállalkozását. Az olaszok a részvények hatvanhat százalékát 14 millió euróért ajánlották fel Kassának. A város a részvények 33 százalékát birtokolja, de nem élt elővásárlási jogával, értesüléseink szerint nincs rá fedezete.

Alberto Gerotto, az olasz részvényesek képviselője elmondta, a nemzetközi tendert Kassa képviselő-testülete döntése után írták ki, melyet a Wood & Company bank nyert meg. Ľubomír Šoltýs, a Wood & Company bank pozsonyi kirendeltségének igazgatója mindenkit azzal nyugtatott, hogy a tulajdonosváltás ellenére 2021-ig minden az eddig megszokott rend szerint, a város és a részvénytársaság szerződése alapján fog működni.

A Kosit Rt. 2001. február 21-én alakult meg, a negyedmilliós metropolis kommunális hulladékának összegyűjtését, szeparálását és a hulladék elégetését végzi. Évente több mint 80 ezer tonna hulladékot dolgoz fel. Emellett Kassa úthálózatát kezeli és a karbantartását is végzi, több mint négyszáz dolgozója van.

A cikk eredetiben itt olvasható: http://ujszo.com

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .