fbpx

Kevesebb csomagolási hulladék hasznosult

Magyarország nem teljesítette a csomagolásra vonatkozó anyagában hasznosítási arányt 2012-ben – derül ki az Eurostat legfrissebb adataiból. Az EU tagországok 2012-es hulladékhasznosítási eredményeit összegző jelentés szerint az anyagában történő hasznosítás (recycling) a 2011-es 59,3 százalékról 48,6 százalékra esett vissza, így nem teljesült az EU direktívában meghatározott 55 százalékos célkitűzés. Az üveg hasznosítási aránya csaknem 26 százalékponttal maradt el a 60 százalékos előírástól, de az összes anyagfajta esetén visszaesés tapasztalható 2011-hez képest. Hazánk mellett Lettország, Lengyelország, Lichtenstein és Málta sem teljesítette a célkitűzést.

grafi1

A teljes hasznosításra (anyagában hasznosítás + energetikai hasznosítás) vonatkozó 60 százalékos előírást Magyarország teljesítette ugyan, erősen kétséges ugyanakkor az energetikai hasznosítás abszolút mértéke, különösen a figyelembe vehető százalékarány.

Az Eurostat hulladékhasznosítási statisztikái részletesen

Forrás: ÖKO Pannon hírlevél

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .