fbpx

Az EU szerint is aggályos lehet a miskolci önkormányzat hulladékkezelése

Ezt állította Szemes István, Miskolc városüzemeltetési bizottságának jobbikos tagja hétfői, Bedegvölgyben tartott sajtótájékoztatóján.

Mint mondta, helyi civilek évek óta folyamatosan jelzik az Európai Unió felé, hogy Miskolcon lakhatásra alkalmatlan területen történik lakcímkártya kiadása, ahová az önkormányzat nem biztosítja a kötelező szemétszállítási közszolgáltatást,  és ebből kifolyólag járványok, környezetszennyezések  terjedése van folyamatban. Ilyen terület található többek között a Bedegvölgyben, a Bábonyibércen vagy Lyukóvölgyben is.  Az Európai Bizottság jelezte, amennyiben mindez bizonyítást nyer, úgy Miskolc önkormányzatának hulladékkezelése uniós jog megsértését jelenti.

A Jobbik minden törvénytisztelő ember nevében arra szólítja fel Miskolc önkormányzatát – nyomatékosította Szemes István -, hogy vagy biztosítsa a közszolgáltatást, vagy tegyen a törvénytelen lakcímkártya kiadás ellen: ahol a kötelező közszolgáltatásokat nem tudja biztosítani, szüntesse meg az életvitelszerű lakhatást, vonja vissza a lakcímkártyákat törvényi kötelezettségének megfelelően. Mint fogalmazott: fejlett demokráciában a kötelező közszolgáltatás biztosítása és igénybevétele minden uniós állampolgárra egyformán vonatkozik származás és etnikai hovatartozástól függetlenül.

Forrás: http://jobbik.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .