fbpx

STI Group: 2000 fa ültetése a klímaváltozás megakadályozásáért

A klímaváltozás korunk egyik legnagyobb kihívó tényezője. Az STI Group már több éve olyan projekteken dolgozik, hogy miként spórolhat meg energiát és vizet, hogyan csökkentheti a hulladékot vagy hogyan kötheti le a szén-dioxidot azáltal, hogy fák ültetését szorgalmazza. Ebben az évben a vállalatcsoport 2000 fa ültetését támogatta, amely szintén hozzájárul a fenntartható biológiai diverzitáshoz. Németországban a gyakornokok segítették a facsemeték elültetését, míg Magyarországon a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatósága felügyelte a projektet.

STI_Group_1

Egy kattintás a környezetünkért

A Környezetvédelmi Világnap alkalmából a vállalatcsoport direkt mail kampányt indított 2014. június 5-én. A partnerek egy kattintással eldönthették, hogy a vállalat a hessei, a bajor tartományokban, Észak-Rajna Vesztfáliában vagy Magyarországon támogassa egy fa elültetését.

„Az erőforrások felelős felhasználása nagyon fontos számunkra – mondja dr. Tom Giessler, az STI Group ügyvezető igazgatója, aki így folytatja – ezért az általunk előállított csomagolások és hullámkarton displayek kifejezetten visszaforgatható alapanyagból készülnek.” Így amikor kiválasztjuk a beszállítóinkat, kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy az általuk kínált papír és karton fenntartható erdőgazdaságból származzon.

Faültetés a német tartományokban

A hat Neutraublingban gyakorlatot töltő diák számára nem volt egyszerű munka a falültetés a bajor tartományban. A projektet szakértő kollégák támogatták Fabian Dinkel és Dominik Jobst gyakornok személyében. Összesen 500 fa talált új otthonra. A helyi lucfenyő állományban kárt tett a szú, így szükségessé vált a sérült fák pótlása, a kocsánytalan tölgyet választották a szakértők erre a célra.

Hesse tartományban az STI Grouptól 17-en 600 fát ültettek el a vadcseresznyétől kezdve a platán juharon keresztül a mezei juharig, amely a 2015-ös év fája volt. Az időjárás kedvezett a szorgos kollégáknak, a laza talajt könnyű volt felásniuk. Mindössze három órát vett igénybe a facsemeték földbe helyezése.

A hatszáz fát jó hangulatban sikerült elültetni: SteffenMossbacher, az STI Group Lauterbach-i üzemvezetője a 16 gyakornok társaságában, IngoAppel a Bauhof Lauterbach kollégája, dr DieterJanssen a város környezetvédelmi hivatalnoka és Rainer-Hans Vollmöller polgármester

Észak-Rajna Vesztfáliában 400 fa ültetését tervezi a vállalatcsoport 2015 tavaszán Greven környékén.

Magyarország: erdőrészlet újjáélesztése Bugacpusztán

2012 év végén komoly erdőtűz pusztított el a Kiskunsági Nemzeti Park területén. Az STI Group magyarországi gyára, az STI Petőfi Nyomda 500, főként akác ültetését szorgalmazta Bugacpusztán. Ez a fafajta illeszkedik a tájképbe és megfelelő számára a homokos talaj. Filótás Zoltán, a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóságának kollégája felügyelte a faültetési projektet.

A magyarországi erdőállományt egyelőre drótkerítés övezi, nehogy a vadak kárt tegyenek a facsemetékben.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .