fbpx

Napelemekkel csökkentik az energiaköltséget

Az orosházi Táncsics Mihály Közoktatási Intézmény és Tehetségközpont – Vörösmarty Mihály Tagintézményében a 37,06 millió forint támogatás segítségével jelentősen csökkenthetik az intézmény energiaköltségeit.

A villamosenergia fogyasztás költésgének csökkentéséhez az intézmény nyeregtetőjére egy 38,5 kWp beépített teljesítményű napelemes rendszert telepítettek. Az ideális tetőfelület és tájolás alapján a rendszer 44300 kWh villamos energiát termel évente, mely közvetlenül csökkenti az energiaköltségeket. A fejlesztés előtti energiaköltséghez képest mintegy 96,5%-os költségmegtakarítás várható.

Orosháza Város Önkormányzata elkötelezett a megújuló energia használatának minél szélesebb körű elterjesztésében, a környezetszennyezés csökkentésében. A beruházás ilyen téren példaként szolgálhat városunkban a vállalkozások, és a lakosság számára.

A projekt közvetlen célja az elektromos energia megújuló forrásból történő biztosítása volt, az energiaköltségek csökkentése, ezáltal az intézmény versenyképességének növelése. Továbbá az intézménybe járó fiatalok zöld szemléletét is formálhatja, megfelelő kommunikáció mellett.

Forrás: sajtóközlemény

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .