fbpx

Tovább lehet jelentkezni az OHÜ Filmpályázatára

Immár második alkalommal hirdette meg Filmpályázatát az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség (OHÜ), amely fiatal alkotók fiataloknak szóló, a környezettudatos gondolkodás irányába elmozdító munkáit várja. A megmérettetésre közel 30 kisfilm érkezett be eddig, jóval több, mint a tavalyi, első Filmpályázatra. A pályaműveket 2015. február 1-ig várjuk, a legjobb munkákat neves szakemberekből – mint Novák Péter, Pokorny Lia és Vadon János – álló zsűri értékeli majd. A legjobb filmek alkotói összesen közel 2 millió forint értékű díjat kapnak.

Szerte az országból – Budapestről, Debrecenből, Székesfehérvárról, Pécsről, Dunaújvárosból, Hajdúböszörményből, Budakalászról, Mátészalkáról, Dombóvárról, Mezőtúrról, Kisújszállásról, Alsóújlakról, Szadáról és Pátyról – érkeztek be filmek az OHÜ Filmpályázatára. Küldtek be pályázatot a romániai Szilágy megyéből, Szilágycseh településről és az Egyesült Királyságból, Londonból is. A jelentkezők a legtöbb esetben amatőr filmesek, de pályáztak filmes alkotói szervezetek is.

Az OHÜ Filmpályázata mellé állt idén – ahogyan tavaly – is Novák Péter színész, műsorvezető és Vadon János rádiós műsorvezető, valamint most először Pokorny Lia színművész is. Az OHÜ első Filmpályázatának egyik nyertes stábja – Barbalics Máté és Polhodzik Ádám készítette el – azokat a videókat, amelyekkel az idei pályázatot az OHÜ népszerűsíti a saját weboldalai mellett a különböző közösségi kommunikációs felületeken (Facebook, twitter, LinkedIn). A három videó az OHÜ saját YouTube csatornáján (www.youtube.com/szelektivinfo) elérhető.

A pályamunkákat szintén Pokorny Lia, Novák Péter és Vadon János értékeli majd, a zsűriben hulladékgazdálkodási szakmai szemmel Dr. Wégner Krisztina, az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség ügyvezetője nézi majd végig a filmeket. A legjobbnak ítélt alkotások összesen majd 2 millió forint értékű jutalomban részesülnek.

Röviden a Filmpályázatról

Az OHÜ első Filmpályázatát 2013. október 30-án hirdette meg azzal a céllal, hogy a hagyományos társadalmi szemléletformáló kampányai mellett egy teljesen új terepen és formában is megkezdje a környezettudatos gondolkodás népszerűsítését, a lakosság környezetvédelemmel, fenntart-hatósággal kapcsolatos érzékenységének erősítését. A megmérettetésre 2014. február 10-ig összesen 18 alkotás érkezett be. Az idei, immár második Filmpályázat 2014. augusztus 15-én került meghirdetésre, azóta majd 30 alkotást küldtek be a pályázók.

Az OHÜ továbbra is két kategóriában várja az eredeti, kreatív munkákat az idei Filmpályázatára. A LOL – Sírva nevettess! kategóriában vicces, „rekeszizomrángást” előidéző, míg az OMG – Ezdedurva! kategóriában megdöbbentő, „szemelkerekedést” okozó filmekkel jelentkezhet bárki, aki fiatalnak érzi magát. A készülő alkotások bármilyen hulladékkal kapcsolatos témát feldolgozhatnak, az illegális lerakástól kezdve a szemetelésen át a hulladék megelőzéséig, újrafelhasználásáig.

A legfeljebb 2 perc hosszúságú filmeket 2015. február 1-ig lehet beküldeni a filmpalyazat@ohukft.hu email címre. A zsűri mindkét kategóriában a három legjobb alkotást jutalmazza: az első helyezett 500.000 Ft, a második 250.000 Ft, a harmadik pedig 100.000 Ft értékű díjat kap, ill. egy 50.000 Ft értékű Különdíjat is odaítélnek majd.

Forrás: OHÜ sajtóközlemény

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .