fbpx

Illegális hulladéklerakás Balatonfüreden?

A helyszínen tartott sajtótájékoztatón ismertette Kepli Lajos a Jobbik országgyűlési képviselője és Ujhelyiné Károlyi Krisztina balatonfüredi önkormányzati képviselő a lakossági bejelentés alapján megismert illegális hulladék- és építési törmeléklerakás ügyében tett lépéseket – írja az alfahir.hu.

A párt önkormányzati képviselője elmondta, hogy lakossági bejelentés útján kapott információkat az illegális elhelyezésekről, ezt követően tájékoztatta a térségben élő országgyűlési képviselőt, környezetmérnököt Kepli Lajost. Elmondta, hogy az egyik területen felhalmozott bontási törmeléket a szomszédos ingatlan feltöltésére használják. Ujhelyiné felhívta rá a figyelmet, hogy Balatonfüred több területén zajlik feltöltés, így a Malom-völgyben és az Újtelepen is.

Kepli Lajos elmondta, hogy Balatonfüreden jelenleg nagyszabású építkezések zajlanak, melynek során óriási mennyiségben keletkezik építési törmelék és kitermelt talaj, kövek, egyéb építési és bontási hulladék, mint például azbesztet tartalmazó palatörmelék. Ezeket a hulladékokat, amint a helyszínen is jól látható, a településen belül, különböző helyrajzi számokon található magánterületeken helyezik el. Ezek között akad olyan is, amely szőlőművelési ágban van nyilvántartva, illetve több, a szőlőterületek közvetlen közelében lerakott hulladékkupacban kommunális és veszélyes hulladék is fellelhető. A képviselő információi szerint az ingatlanok vízbázis védelmi területen fekszenek. A Balaton közelsége miatt a felszíni és a talajvíz szennyezése is előfordulhat.

Az országgyűlési képviselő tájékoztatta a sajtó megjelent képviselőit, hogy az ügyben bejelentést tett a Közép-dunántúli Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőségnél, valamint tájékoztatta a Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatóságát, a Veszprém Megyei Földhivatalt, a Balatonfüred-Szőlősi Hegyközséget és Bóka Istvánt, Balatonfüred polgármesterét. A képviselő kitért rá, hogy amennyiben bebizonyosodik a törvénysértés, a cselekménnyel megfelelő súlyos szankciót vár el. Felhívta a helyi önkormányzat figyelmét is, hogy akadályozzák meg a további illegális hulladék elhelyezést.

A cikk eredetiben itt olvasható: http://alfahir.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .