fbpx

Újabb sütőolaj-gyűjtési kampány a MOL-nál

A MOL decemberben ismét elindítja használt sütőolaj-gyűjtési kampányát, és értékes nyereményekkel jutalmazza a környezettudatosságot. Ismét rekord mennyiségű használt sütőolajra számítanak a MOL-kutakon. Az egyedülálló kezdeményezés az iparágban is kiemelkedik a fenntarthatósági programok közül.

270 tonna összegyűjtött használt sütőolaj, 178 résztvevő töltőállomás országszerte, 320 tonna bio-üzemanyag és több ezer liter megmentett élővíz. Ezzel lehetne összefoglalni a fenntartható fejlődés iránt évek óta elkötelezett MOL használt sütőolaj-gyűjtő kezdeményezését, amit december 1-jén, az ünnepi a nagy sütés-főzés idejére való tekintettel újra meghirdetett a vállalat. A január 15-ig tartó akció során a MOL-kutakon leadott étolajért cserébe a környezettudatos lakosok nemcsak egy újrahasznosított műanyagból készült, praktikus gyűjtőedényt kapnak ajándékba, de a egy nyereményjátékban is részt vehetnek.

Az energiapiac meghatározó szereplőjeként a MOL évek óta elkötelezett a fenntartható vállalati működés iránt. Az iparágon belül számos kiemelkedő lépést tett a fenntarthatóság jegyében, így az EVOX és Alycol szélvédőmosó- és hűtőfolyadék termékcsalád két éve újrahasznosított műanyagból készült PET palackokba csomagolva érhető el. Sőt a MOL és a Pannon Egyetem közös találmánya, a gumibitumen az útépítést is megváltoztathatja, hiszen a gumibitumenből készült utak a hagyományosnál legalább 50%-kal tartósabbak, ráadásul újrahasznosított gumiabroncsok felhasználásával készülnek.

Az egyik legkárosabb háztartási hulladék begyűjtésére szintén a MOL hívta fel a figyelmet, és egyúttal olyan  környezetbarát megoldást nyújt, amellyel lehetővé teszi, hogy a lakosság egyszerűen, egy töltőállomásra elsétálva leadhassa az olajat. A MOL 2011 májusában indította el, és országszerte 100 benzinkútján helyezett el tárolótartályokat a használt sütőolaj környezetbarát begyűjtésére. A program kezdete óta eltelt három és fél évben mintegy 270 tonna használt sütőolajat hoztak el a MOL-kutakra a környezettudatos lakosok. Jelenleg már 178 kúton lehet leadni a sütéshez használt zsiradékot, amit a MOL tisztítás és feldolgozás után, bioüzemanyag összetevőként használ fel.

A MOL felelős társadalmi szereplőként minél több embert szeretne bevonni programjába, és a környezettudatos gondolkodást értékes nyereményekkel jutalmazza. Így aki december 1. és január 15. között valamelyik MOL-kúton leadja az otthon feleslegessé vált sütőolajat, egy újrahasznosított műanyagból készült, praktikus gyűjtőedényt kap, amelybe kényelmesen, csöpögés mentesen tudja beönteni, tárolni és a kútra szállítani a használt sütőolajat. Sőt egy egyedi kóddal ellátott kupont is kap, amellyel a kezdeményezés weboldalán regisztrálva egy sorsoláson vehet részt. Számos nyereményt, köztük KIKA ajándékutalványokat és Philips multifunkciós főzőkészülékeket is nyerhetnek. Fődíjként pedig az ország egyik legismertebb gasztrobloggere, Fördős Zé látogat el a szerencsés nyerteshez, hogy közösen készítsék el a vasárnapi ebédet, lenyűgözve a család apraja-nagyját.

Részletek itt.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .