fbpx

Újabb szemetesautót vásárolna a város

Rimaszombat. Január 1-jétől a rimaszombati közterület-fenntartó vállalat gyűjti össze a kommunális hulladékot Osgyánban. A terjeszkedéshez újabb szemetesautóra van szükség – írja az ujszo.com.

Rimaszombatban és a hozzá tartozó városrészekben közel három éve a közterület-fenntartó vállalat gyűjti össze a kommunális hulladékot. Két használt szemetesautóval végzik a munkát. Tavaly augusztusban a város jelentkezett a Nagybalog község által kiírt pályázatra. Mivel a vállalat tette a legkedvezőbb ajánlatot, 2013 őszétől a balogvölgyi településen is a város gyűjti össze a kommunális hulladékot. Jozef Šimko polgármester már akkor jelezte, további 5 községben is el tudnák vállalni ezt a szolgáltatást.

„A költségvetésben elkülönítettük a pénzt egy újabb szemetesautó beszerzésére. Három járművel már további településeken is elvállalhatjuk a gyűjtést. Ez ügyben már megszólítottam Rimajánosi, Feled, Bellény (Belín), Szútor, Serke és Simonyi polgármesterét is” – mondta Jozef Šimko. Úgy tervezi, a járás valamennyi déli községéből a közterület-fenntartó vállalat szállítaná el a kommunális hulladékot.

Tavaly decemberben szó volt a közterület-fenntartó vállalat gépparkjának bővítéséről. Akkor Tibor Barto igazgató a belváros és a sétálóutca kukáinak kiürítésére úgynevezett multicar gépet és egy közúti seprőgépet szeretett volna beszerezni. De 400 darab konténer beszerzésének terve is felmerült. Jozef Šimko polgármester viszont szemetesautót és a hulladék szelektálásához szükséges hulladékválogató berendezés megvásárlását tervezte. A beruházások egyike sem valósult meg. Kérdés tehát, most valóban sor kerül-e a befektetésre, és milyen összeget használhatnak fel a bővítésre.

A cikk eredetiben itt olvasható: http://ujszo.com

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .