fbpx

A Jobbik feljelentést tesz egy ceglédi veszélyeshulladék-ügyben

A Jobbik feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen az ügyészségen egy ceglédi veszélyeshulladék-ügyben, amelyben korrupciót feltételez.

A Jobbik feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen az ügyészségen egy ceglédi veszélyeshulladék-ügyben, amelyben korrupciót feltételez.

Hegedűs Lorántné, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szombati budapesti sajtótájékoztatóján ismertette: 2013 nyarán, amikor egy jégeső rengeteg palatetőt tört össze az elszállításukkal az önkormányzat az Elastic Kft.-t bízta meg. A cég – amelynek a Jobbik tudomása szerint nem volt veszélyes hulladék szállítására szóló engedélye – az önkormányzat egyik telephelyére vitte a törmeléket, ahol azt egy évig tárolták.

A képviselő szavai szerint a hulladékot papíron továbbvitték egy lerakóba, valójában azonban ez nem történt meg, emiatt pártja csütörtökön helyszíni bejárást kért, ahol “a markoló már a második kanál után csörgő palát emelt ki a földből”. Hozzátette: a területen 320 köbméter palatörmeléket áshattak el.

Hegedűs Lorántné azt mondta: többről van szó, mint az elásás, alapvetően korrupciót feltételeznek, mert a megbízott kft. egy jelenleg is fideszes önkormányzati képviselő tulajdonában van.

Forrás: MTI

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .