fbpx

OHÜ: még az idén csaknem 50 közszolgáltatóval írhatják alá a jövő évi szerződést

Idén év végéig akár félszáz hulladékgazdálkodási tevékenységet végző közszolgáltató írhatja alá az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft.-vel (OHÜ) a 2015-re szóló szolgáltatás-vásárlási szerződést (szvsz) – derül ki az OHÜ hétfői, MTI-hez eljuttatott közleményéből.

Az OHÜ annak kapcsán közölte ezt, hogy – a hagyományoknak megfelelően – a hulladékgazdálkodást végző közszolgáltató partnereivel egyeztetett a következő évre szóló szolgáltatás-vásárlási szerződés tartalmáról, aktuális változásairól.

A megállapodás a lakossági szelektív hulladékgyűjtésre és a -hasznosításra történő átadás jövő évre tervezett mennyiségét és részfinanszírozásának kereteit határozza meg.

Egyszerűsítik az együttműködést

A tavalyi szerződéshez képest csupán néhány ponton kellett változtatni, ezek a változtatások összességében várhatóan tovább egyszerűsítik, gördülékenyebbé teszik az OHÜ és partnerei közötti együttműködést. Ezenkívül hozzájárulnak a lakossági szelektív hulladékgyűjtés hatékonyságához, és a hasznosítás minél magasabb színvonalon történő elvégzéséhez, illetve a gyorsabb kifizetéshez.

Az szvsz mielőbbi megkötésével az OHÜ célja jövőre is változatlan: minél nagyobb mennyiségben kerüljön a feldolgozókba és a hasznosítókba a lakosság által szelektíven gyűjtött papír-, fém-, műanyag-, üveg- és italoskarton hulladék.

Az OHÜ közlése szerint december elején már 44 közszolgáltató társaság felelt meg az szvsz aláírásához szükséges elvárásoknak. A cég ügyvezetője, Wégner Krisztina a közleményben elmondta, hogy januártól nem kell új szerződést kötni azoknak, akikkel már idén megállapodtak.

Az idén december 31-ével megszűnő OHÜ jövőre Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság (NHI) néven, az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőségbe (OKTF) integrálódik és önálló igazgatóságként működik majd.

Forrás: MTI

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .