fbpx

Januártól a Békéscsabai Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. végzi a hulladékszállítást Csabán

Békéscsaba képviselő-testülete 2014 elején úgy döntött, hogy a 2012. évi Hulladékgazdálkodási törvénynek megfelelve, 2015. január 1-jétől új, 100 százalékban önkormányzati tulajdonú szolgáltató, a Békéscsabai Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. végzi a hulladékszállítást Békéscsabán.

A lakossági hulladékszállítás feltételei nem változnak

A szolgáltató-váltás gördülékeny lesz, a lakosság semmit nem fog észrevenni az átszervezésből, hiszen a Békéscsabai Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. alvállalkozójaként továbbra is a TAPPE Hulladékgazdálkodási Kft. végzi a lakossági hulladék begyűjtését. A lakosságnak nem kell szerződést módosítania.

A személyes- és telefonos ügyfélszolgálat is változatlan helyen, változatlan nyitva tartással üzemel: Békéscsaba, Bartók Béla utca 56., 66/442-342, hétfőn, szerdán és pénteken 8-15 óráig, csütörtökön 8-16.30 óráig.

A díjak, a számlázás, a kukák ürítési rendje, időpontjai, a lomb-, zöld-, szelektív-, és az egyéb, vegyes települési hulladék elszállítási rendje nem változik. Továbbra is lehetőség lesz a szerződésen felüli hulladék elszállítására a megvásárolt, feliratozott zsákokban, illetve egyéb nagyobb kapacitású tárolók bérlésével.

Fontos teendője van viszont azoknak az ügyfeleknek, akik a hulladékszállítás díját átutalással, illetve csoportos megbízással fizették. Akik eddig átutaltak, azoknak – a megváltozott beszedő (Békéscsabai Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.) miatt – új bankszámlaszámot kell megadniuk, akik pedig csoportos megbízást adtak, azoknak a pénzintézetük felé új felhatalmazást kell kezdeményezniük.

Az ezzel kapcsolatos bővebb információkat a hulladékszállítást 2014. december 31-ig végző közszolgáltató által 2015. január hónapban kibocsájtott számlával együtt kapják meg a lakosok.

Forrás: http://www.csabaimerleg.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .