fbpx

PET-palack-prés a szelektálásért

A Palotás téren élő Murányi család a szelektív hulladékgyűjtő szigetek megjelenése óta elkülönítve gyűjtötte a háztartási hulladékát. Alig várták, hogy végre a régi Palotára is megérkezzenek házakhoz az otthoni szelektálást segítő sárga és kék tartályok. Ilyen előzmények után nem csoda, hogy neveztek a Fővárosi Szelektív Kupa versenyre, amelyen egy PET-palack-préssel gazdagodtak – írja a xvmedia.hu.

A családfő bemutatja a palackprés használatát/Fotó: XV Média, Nagy Botond

– Úgy gondolom, hogy az újrahasznosítás mindenkinek jó, s persze az sem utolsó szempont, hogy a szelektálással több hely marad a kukánkban – mesélt a szelektív gyűjtés hátteréről Murányi­né Dózsa Erzsébet. Elárulta azt is, hogy irigykedett a zuglóiakra, akik hamarabb megkapták a háznál megvalósuló különgyűjtéshez a kék és sárga edényeket, s telefonon érdeklődött az FKF Zrt.-nél, hozzájuk mikor érkeznek meg a színes kukák.
A Fővárosi Szelektív Kupa felhívásra való jelentkezésen nem sokat gondolkodott, egyrészt, mert versenyző típus, másrészt pedig kecsegtető volt a játék főnyereménye. – A megmérettetés első fordulója egy totó volt, amelynek kitöltéséhez rendelkeztem elegendő ismeretekkel. Beküldtem, majd később megjelent az FKF Zrt. egyik munkatársa, aki a kukáinkat ellenőrizte. Elégedetten látta, hogy szépek, tiszták a tartályok, s mindegyikben a megfelelő fajta hulladék van. Mondta, ha szerencsénk lesz, akár kisorsolhatnak a fődíjra – idézte fel a verseny menetét Murányiné Dózsa Erzsébet.
A fődíj ugyan nem lett az övék, azért nem maradtak nyeremény nélkül, PET-palack-prést nyertek. – A téren lakik egy négygyermekes család. A fiúk édesanyja három fia kíséretében gratulált a PET-palack-prés nyereményhez. Megígértem, ha megérkezik a prés, nekik ajándékozom. Így azt a néhány palackot, amelyet mi termelünk, továbbra is a „Tapossa laposra” módszerrel fogjuk összenyomni. Ők nagyobb hasznát veszik a szerkezetnek – árulta el a nyertes.
(A nyertesekről és a nyereményekről bővebben az xvmedia.hu oldalon lehet olvasni.)

A verseny családi ház kategóriájában a fődíjat a kerületi Vág utca 44. számú ház tulajdonosa vehette át. A nyertes 100 ezer forintot kapott, és ehhez még jár neki a „Legszelektívebb ház” emléktábla is. Ebben a kategóriában nyereményként PET-palack-kézipréseket is kiosztottak, és ebből jutott többek között a kerületi Palotás tér 9., és a Telek utca 82. szám alatt levő családi házak tulajdonosainak. Az 50 lakásos és nagyobb lakóközösségek kategória nyertesei között is találunk kerületi közösséget, a Szilas park 2–8. számú ház lakói szintén PET-palack-kéziprést nyertek a játékban.

A cikk eredetiben itt olvasható: http://xvmedia.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .