fbpx

Új szemeteskukákat kapnak

1850 darab 120 literes szemeteskuka érkezett Csókára. Ezeket az év végéig a község településein: Padén, Tiszaszentmiklóson és Szanádon osztják szét – írja a pannonrtv.com.

A községben eddig csak Csókán létezett szervezett szemételhordás. A falvak azon háztartásai kapnak új szemeteseket, amelyek rendszeresen törlesztik az elfogyasztott víz árát, és nincs több mint kéthavi tartozásuk. Hetente két alkalommal végzik majd a szétosztott kukák ürítését.

Ónódi Ibolyka, igazgató, Csóka Kommunális Közvállalat: „Mivel az önkormányzatnak kötelessége, hogy a helyi közösségek és a község területén az erre a célra létesített közvállalat végezze a szemét összegyűjtését és elhordását, ezért szerveztük meg tulajdonképpen azt is, hogy Padén, Tiszaszentmiklóson és Szanádon is összegyűjtsük a szemetet, és erre a lehetőséget éppen ezek a kannák biztosítják.”

2014 12 16 Új szemeteskukákat kapnak Padén, Tiszaszentmiklóson és Szanádon a háztartások

Padén hétfőn kezdték kiosztani a kukákat. Az önkormányzat a projekt megvalósítására még az év elején 3,2 millió dinárt biztosított. A költségekhez a tartományi környezetvédelmi titkárság is hozzájárult 1 millió dinárral. „Ez egy olyan projektnek a része, amely regionális jellegű, hisz készülő félben van, előkészület alatt van a szabadkai regionális szemétgyűjtő telepnek a kiépítése, jelen pillanatban a különböző tervdokumentációk, engedélyek beszerzése van folyamatban, és kb. két év múlva várható az, hogy kiépül ez a hulladékgyűjtő telep” – mondta el a Dobai János tartományi környezetvédelmi titkárhelyettes.

A tervek szerint a község falvaiban a következő év folyamán felszámolják az illegális szeméttelepeket. A kommunális szemét Csókára kerül majd, ezentúl csak az építkezési hulladék számára lesz kijelölt szeméttelep a településeken.

A cikk eredetiben itt olvasható: http://pannonrtv.com

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .