fbpx

800 tonna papírt gyűjtöttek a megyei iskolások és óvodások

SZS20141218_papirgyujtes_008

Összesen 120 intézmény részvételével rendezett papír- és PET műanyaggyűjtést a Szeged Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. és a Csongrád Megyei Településtisztasági Nonprofit Kft. az ősz folyamán – írja a szegedma.hu.

A szegedi és Szeged környéki iskolák megközelítőleg 800 tonna papír hulladékot és 17 tonna műanyagot gyűjtöttek össze. Előbbimennyiség újrahasznosításával tonnánként körülbelül egy tucat fát, összesen tehát megközelítőleg tízezer fát mentettek meg a gyerekek!

A szervezők az intézmények létszáma alapján kategóriákba sorolták a résztvevőket, a végső sorrendet pedig az egy főre eső mennyiség alapján állapították meg. Természetesen, üres kézzel senki sem maradt, hiszen az átadott hulladék súlya után arányos fizetség járt, illetve az egyes kategóriák győztesei értékes nyereményekkel gazdagodtak.

A díjazottak számára az okleveleket a csütörtök délutáni ünnepségen Makrai László, a Szeged Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, illetve Koltainé Farkas Gabriella, a Csongrád Megyei Településtisztasági Kft. ügyvezető igazgatója adta át.

A cikk eredetiben itt olvasható: https://szegedma.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .