fbpx

Nem tetszenek a szigorú szabályok, ezért sztrájkolna néhány szemétszállító Miskolcon

Hétfőn elállná a MiReHuKöz bejáratát szemetes autóval néhány alkalmazott, mert nem értenek egyet a cég belső szabályaival és addig nem ürítenék a kukákat Miskolcon, amíg az ügyvezető nem távozik. Az önkormányzati vállalat műszaki igazgatója azt mondta a minap.hu-nak: minden törvény betartanak, az pedig sajnálatos, hogy a szigorú szabályok nem tetszenek egyes dolgozóiknak.

Azzal kereste meg a minap.huszerkesztőségét a MiReHuKöz egyik dolgozója, hogy a munkakörülmények elviselhetetlenek, a cégvezetés pedig folyamatosan figyelteti a dolgozókat. Semmit, még ajándékot sem fogadhatnak el a lakóktól. Elmondta azt is, hogy néhány napja egyik munkatársuk meghalt egy munkahelyi balesetben Emődön, mert menet közben leesett a kocsiról. Ezért úgy tervezik, hogy hétfőn reggel aláírják ugyan a jelenléti ívet, de nem veszik fel a munkát. Bekapcsolják a sárga villogókat, elállják a kaput és nem ürítenek ki egyetlen kukát sem, amíg a cég vezetője nem távozik posztjáról. Ezt egyébként petícióban is követelik majd Miskolc polgármesterétől.

vlcsnap-2015-01-04-17h03m02s56.png

Új járművek a MiReHuKöz telepén

A cég vezetése minderről csak a sajtó munkatársaitól értesült. Megdöbbenéssel fogadták a tervezett sztrájk hírét, mivel ennek nem volt semmilyen előzménye. Az elmúlt év során mindent megtettek, hogy munkavállalóik jobb munkakörülmények között dolgozzanak, új, korszerű hulladékszállító gépkocsikat szereztek be. Az ügyvezetés álláspontja szerint a sztrájkkezdeményezés minden alapot nélkülöz, mert ez a jog a dolgozókat kizárólag gazdasági és szociális érdekeik biztosítására illeti meg. Az ügyvezető leváltása pedig nem tartozik ebbe a körbe, és nem valósultak meg a sztrájkra vonatkozó, jogszabályban előírt egyéb munkavállalói kötelezettségek sem.

vlcsnap-2015-01-04-17h00m34s221.png

Ladányi Roland műszaki igazgató

– A MiReHuKöz Nonprofit Kft. legfontosabb célkitűzése továbbra is a tisztességes, jogszabályoknak megfelelően elvégzett közszolgáltatás biztosítása, melynek fenntartásához elengedhetetlen a tevékenység folyamatos ellenőrzése – mondta Ladányi Roland műszaki igazgató. Naponta kapnak bejelentéseket lakossági ügyfelektől, melyeket ki kell vizsgálniuk. Nem engedhetik meg, hogy a lakosok úgy érezzék, hogy csak akkor végzik el rendesen a munkáát dolgozóik, ha a díjon felül még egy kis “mellékest” is adnak. Éppen ezért minden, a lakosság megkárosítását célzó esetet kivizsgálnak, és szigorúan eljárnak a vétőkkel szemben. Ez lehet figyelmeztetés, jutalom megvonás, vagy súlyos esetben akár elbocsátás is. Ez azonban nem lehet sztrájk alapja.

Az emődi baleset pedig semmilyen összefüggésbe nem hozható a tervezett sztrájkkal, annak okai még tisztázatlanok. Az ügy hatósági szakban van, arról a vizsgálat lezárultáig nem tudnak nyilatkozni.

A cikk eredetiben itt olvasható: http://minap.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .