fbpx

Szemetelni csak okosan!

Hamarosan Encsen is szelektíven gyűjtik a szemetet, épül az új telephely is – írja az eszak.hu.

982 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a közelmúltban Hernád Völgye és Térsége Szilárdhulladék-kezelési Önkormányzati Társulás a Környezet és Energia Operatív Programból (KEOP) – kaptunk hírt a társulástól.

A fejlesztés célja a hulladék keletkezésének megelőzése és a teljes szelektív gyűjtési rendszer kiépítése. Fő helyszíne az encsi ipari park területén újonnan építendő telephely, ahol korszerű hulladékkezelési létesítmények jönnek létre. Emellett a projekt keretében szelektív gyűjtő és szállító járműveket vásárol a társulás.

Szigetek

A projekt az encsi székhelyű Hernád Völgye és Térsége Szilárdhulladék-kezelési Önkormányzati Társulást alkotó 58 településre terjed ki. A települések 4 egymással szomszédos, Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kistérségben találhatóak, és ezekben több mint 44 ezren laknak. A településeken hulladékgyűjtő szigeteket, szelektív gyűjtő edényeket, komposztálókat, valamint a lomtalanításhoz speciális konténereket helyeznek ki. A tevékenységek részét képezi széles körű szemléletformálás is, a környezettudatosságra nevelés érdekében, melynek elősegítésére szemléletformáló programok, előadások és versenyek kerülnek megrendezésre a települések lakossága és az iskolák tanulói számára.

A cikk eredetiben itt olvasható: http://www.eszak.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .