fbpx

Miskolcon megoldott a szelektív hulladékszállítás

A Jobbik állítja: Miskolcon nem tudnak eleget tenni a kormányrendeletnek, mert nem szállítják el mindenhonnan a szelektív hulladékot. A MiReHuKöz tájékoztatása szerint viszont Miskolc az egyike azon településeknek, ahol már a rendelet előtt megoldott volt a gyűjtés – írja a minap.hu.

szemes_istvan_150113_ja_1.jpg

Szemes István    Fotó: Juhász Á.

Szemes István, a városüzemeltetési bizottság jobbikos delegáltja szerint Miskolc önkormányzata nem tud megfelelni annak a kormányrendeletnek, amely előírja, hogy januártól a közszolgáltatónak háztól kell elszállítania a normál mellett a szelektíven gyűjtött hulladékot is. Állítása szerint bizonyos városrészekben, például Lyulóvölgyben a legtöbb esetben eddig sem tudta a hulladékot háztól elszállítani, tekintve, hogy a gépjárművek ezeket az ingatlanokat nem tudják megközelíteni.Felszólította a kormányhivatal vezetőjét, hogy az önkormányzat ellen a törvényességi eljárást indítsa meg, mivel a hatályos jogszabályt nem tartják be.

„Visszautasítjuk a Jobbik minden valóságalapot, szakmai hozzáértést, és utánjárást nélkülöző állítását, miszerint Miskolc önkormányzata nem tud megfelelni a kormányrendeletnek. Miskolc azon részein, mint Lyukóvölgy is, ahol a területi és domborzati viszonyok miatt a házhoz menő gyűjtés nem valósítható meg – mert a gyűjtéshez használt járművel biztonságosan nem közelíthetők meg az ingatlanok –, a hulladék gyűjtése, a kormányrendeletben foglaltak szerint, konténeres rendszerben is megvalósítható” – hívta fel a figyelmet Majoros Róbert, a MiReHuKöz Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A MiReHuKöz Nonprofit Kft. az előírt jogszabályoknak megfelelően végzi a hulladékgazdálkodási közszolgáltatást, szigorú belső és külső ellenőrzési szabályok alapján. 2014 második felében az ingatlanhasználóknak Miskolc teljes területén biztosították az elkülönített gyűjtés lehetőségét, először zsákok, majd a sárga edények kiosztásával. Emellett azokon a területeken – így például a Lyukóvölgyben is – ahol a közvetlen elszállítás az ingatlantól nem lehetséges, már korábban – a jogszabályban előírt módon – biztosítottak a lakosság számára a szelektív és a vegyes hulladék elhelyezését, teszi hozzá.

Mindezek alapján, Miskolc azon kevés települések közé tartozik, ahol a város vezetése a hulladékgazdálkodóval együttműködve, jóval a rendelet hatálybalépése előtt – már 2014-ben – élesben is bevezette és rendszerré tette a kormányrendelet előírásait, és biztosította az elkülönített gyűjtési rendszer feltételeit – zárja közleményét Majoros Róbert.

A cikk eredetiben itt olvasható: http://minap.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .