fbpx

Lassan túltesszük magunkat a szemétkérdésen

Idén már csak 87 olyan település maradt, ahol a katasztrófavédelem által kijelölt szolgáltató végzi a hulladékszállítást a lakosságnál – írja a napigazdasag.hu.

 kompaktor

Jelentősen csökkent azoknak a településeknek a száma 2015-re, ahol ideiglenes szolgáltató látja el a lakossági hulladékszállítási teendőket – derül ki az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) a laphoz eljuttatott kimutatásából.

Az OKF adatai szerint ugyanis tavaly országszerte 132 település esetében történt meg, hogy a katasztrófavédelem átmeneti hulladékszállító céget jelölt ki. Ehhez képest a tegnap frissített adatok alapján mostanra már csak 87 olyan település maradt, ahol nem sikerült végleges szolgáltatót találni a szemétszállításra. Ennek nagy részén viszont már jó ideje a kinevezett cég látja el a hulladékszállítási feladatokat, mivel ötven településen a korábban kiválasztott vállalkozás ideiglenes szerződését hosszabbították meg.

A kijelölésekre azért volt szükség, mert tavaly január óta csak olyan cég végezhet lakossági hulladékszállítási tevékenységet, amelyben az állam vagy az önkormányzat többségi tulajdonnal rendelkezik. Sok településen a korábbi szolgáltató nem felelt meg ezeknek a feltételeknek, és nem akadt olyan vállalkozás, amelyikkel az érintett önkormányzatok meg tudtak volna állapodni, így itt a katasztrófavédelem közbelépésével sikerült biztosítani a szemétszállítási feladatok ellátását.

A kijelölések eredetileg legfeljebb kilenc hónapra vagy a helyzet tartós rendezéséig meglévő időszakra szóltak, ám a szerződést három hónappal lehetett meghosszabbítani. Igaz, ez utóbbit év közben módosították, így akár az átmeneti hulladékszolgáltató kijelölését tizenkét hónappal is meg lehet hosszabbítani.

A cikk eredetiben itt olvasható: http://www.napigazdasag.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .