fbpx

Négymilliós bírság szemetelésért

Cigarettacsikkeket hajított ki lakása ablakán, ezért 19 800  szingapúri dollárra (több mint 4 millió forint) büntettek egy férfit  Szingapúrban – jelentette be az ország Nemzeti Környezet Ügynöksége,  amely szerint ez az eddigi legmagasabb, szemetelés miatt kiszabott  bírság.

A férfi 33 elhajított cigarettacsikkért darabonként 600  szingapúri dollár (122 ezer forint) büntetést kapott, emellett egy  esetért közösségi munkára kötelezték. Mind a 34 csikket négy nap  leforgása alatt dobta ki nem tudni hányadik emeleti lakása ablakából. A 38 éves dohányosnak, akinek a tevékenységét egy térfigyelő  kamera rögzítette, a döntés értelmében öt óra hosszat kell  közterületet tisztítania, miközben egy világos mellényt visel,  amelyen a “Fenyítő munkarend” felirat olvasható. Szingapúr híres tisztaságáról, a távol-keleti városállam  területén a legkisebb vétséget is, például a szemetelést, keményen  büntetik, a vandalizmusért pedig vesszőzés jár. A közterületek  tisztaságának védelme érdekében tiltják a rágógumi bevitelét is.

Forrás: MTI

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .