fbpx

750 milliót fektet hulladék-ártalmatlanítási üzletbe az Alliance Jura-Hongrie

750 millió Ft tőkét fektet az Alliance Jura-Hongrie Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. által kezelt AJH Növekedési Kockázati Tőkealap a győri székhelyű Pannon Tyre Recycling Zrt.-be – írja az insiderblog.hu.

A társaság Balatonfűzfőn egy jelentős kapacitásnövelő beruházást valósít meg, amely eredményeként évente 5.000 tonna ot tud környezetbarát módon feldolgozni. A magyar feltalálók közel egy évtizedes munkáján alapuló, nemzetközi szabadalommal védett technológiát alkalmazó pirolízis üzem 2016 év elejétől termel teljes kapacitással. Évente mintegy 15 millió tonna gumiabroncs-hulladék keletkezik világszerte, amelynek környezetbarát eltüntetése és feldolgozása globális környezeti problémát jelent. A projekt szakmai hátterét adó PIROLISIS PROJECT Kft. tulajdonosai, magyar kutatók, mérnökök és üzletemberek egy csoportja az elmúlt 7 év során kifejlesztett és szabadalmaztatott egy úttörő pirolízis technológiát, amelynek működését egy komplett, ipari méretű pilotüzemben tesztelték és validálták. A befektetés célja a pirolízis üzem kapacitásának megnégyszerezése, amelynek köszönhetően a hulladékfeldolgozás már gazdaságosan végezhető. „Az 5.000 tonna éves kapacitású üzem felépítése mérföldkő az életünkben, hiszen ezzel megkezdődhet a nemzetközi szabadalmi oltalom alatt álló technológia globális értékesítése, valamint újabb fejlesztéseket indíthatunk más típusú műanyagok hőelbontása területén” – mondta el Nagy Péter, PIROLISIS PROJECT Kft. ügyvezetője. Az üzem amellett, hogy környezetvédelmi célokat szolgál, optimális jövedelemtermelő képességgel is rendelkezik, hiszen az egyelőre széles körben és ingyenesen elérhető gumiabroncs-hulladékból állít elő az ipar számára olyan fontos alapanyagokat, mint az olaj, korom és a szén. „Rövid távú célunk az, hogy az üzem az üzleti tervben szereplő nyereségességi szintet elérje, azonban nagyon komoly lehetőséget látunk abban is, hogy ennek a világszínvonalú technológiának a hazai és nemzetközi piacon történő elterjesztésében is részt vehetünk” – mondta el Dr. Makra Zsolt, az Alliance Jura-Hongrie Zrt. befektetési igazgatója (képünkön).

Makra_Zs_Docler

Az Alliance Jura-Hongrie Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.

A budapesti székhelyű Alliance Jura-Hongrie Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. 2013 júniusában jött létre, az 5 millió Ft jegyzett tőkéjű társaság egyedüli tulajdonosa a svájci székhelyű Alliance Jura-Hongrie Holding SA. Első alapját, a 4,286 milliárd forint jegyzett tőkéjű AJH Növekedési Kockázati Tőkealapot 2014 áprilisában jegyezte be a Magyar Nemzeti Bank. Befektetője az Alliance Jura-Hongrie Holding SA, valamint az MV Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt.

közvetítésével az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a magyar állam. Az alap futamideje 8 év, 2015. december 31-ig végez befektetési tevékenységet, a tervek szerint jegyzett tőkéjének 80 százalékát fekteti be. Az Alap befektetési politikájának fókuszában az öt évnél fiatalabb, 5 Mrd Ft-nál alacsonyabb árbevétellel rendelkező, nem közép-magyarországi székhelyű, nagy növekedési potenciállal rendelkező innovatív kis- és középvállalkozások állnak.

A cikk eredetiben itt olvasható: http://insiderblog.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .