fbpx

Büntetőfeljelentés a veszélyes hulladék ügyében.

Illés Zoltán ostobaságokat beszél és alaptalanul vádaskodik. Az MSZP pedig a tények ismerete és a minimális tájékozódás nélkül, ezekre a vagdalkozásokra hivatkozva egyből megvádolja a tárcát.

A Földművelésügyi Minisztérium és Fazekas Sándor tárcavezető minden, rendelkezésére álló eszközzel fellépett a Balmazújváros-Lászlóháza területén található veszélyes hulladék-tároló problémájának megnyugtató rendezése érdekében. A szakemberek a szivárgást megszüntették, a Tiszántúli Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség az ügyben környezetveszélyeztetés miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tett az illetékes rendőrkapitányságon.
Fazekas Sándor tájékoztatta a kormányt az ügy részleteiről. Vannak olyan esetek – ezek közé tartozik a Balmazújváros-Lászlóháza területén található veszélyes hulladék-tároló esete is – amelyek alaposabb átbeszélést és tájékozódást igényelnek. A kormány folyamatosan foglalkozik az üggyel, a kérdésben rendszeres a konzultáció a tárca és a kabinet között.
Az illetékes zöldhatóság egyébként azonnal fellépett az ügyben még tavaly januárban, és minden szükséges intézkedést megtett: megszüntették a szivárgást, kijavították a tároló megrongált kerítését, megoldották a telep 24 órás őrzését, a kiszóródott hulladékot hordókba rakták.
Kiadó: Földművelésügyi Minisztérium
Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .