fbpx

Vigyázat: veszélyes hulladék!

   
   

A THG Kft. a 2014-es évben 51 983 kilo­gramm veszélyes hul­ladékot gyűjtött be – írja a kelet.hu.

NYÍREGYHÁZA. A különleges kezelést igénylő hulladékok fokozott kockázatot jelentenek a különleges hatásaik miatt. Ezek (a keretes anyagunkban tételesen felsoroljuk őket) ma már minden háztartásban megtalálhatóak, hiszen például egyre több vegyszert használunk, és az ilyen termékek elfogyása után hulladék marad hátra.

Adjuk le a hulladékudvarban!

Az egyik legkézenfekvőbb megoldás a hulladékgyűjtő udvaron történő átadás. A hulladékgyűjtő udvar előnye (a megyeszékhelyen működő Térségi Hulladék-Gazdálkodási Kft. két helyen, a Kerék utca 1. szám és a Korányi Frigyes utca 3. szám alatt üzemeltet ilyen udvart, ahol a lakosságtól kis mennyiségben térítésmentesen vesznek át veszélyes hulladékot), hogy jól ellenőrizhető, állandó jelleggel kiépített gyűjtőhely, ahol a környezet szempontjából biztonságos módon, egész évben lehetőség van a hulladékok leadására.

Időszakos jellegű megoldás a gyűjtőnapok szervezése (a THG rendszeresen szervez ilyet), és évente egyszer-kétszer, előre meghirdetett időpontban és helyszínen sokféle különleges kezelést igénylő hulladékot átvesznek.

A begyűjtést csak engedéllyel rendelkező cég végezheti, speciális felkészültségű átvevőszemélyzettel és felszereléssel.

– A Térségi Hulladék-Gazdálkodási Kft. a Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség által kiadott, jogerős veszélyeshulladék-gyűjtési és -szállítási engedélyben előírtaknak megfelelően végzi a tevékenységét. A begyűjtött veszélyes hulladékot átmeneti tárolóban (Oros, Szállási u. 72, a 403. számú főút felől közelíthető meg) helyezzük el, majd ártalmatlanításra, engedéllyel rendelkező szervezeteknek továbbítjuk – kezdte lapunk tájékoztatását Hajnal Tünde, a társaság szóvivője.

Elmondta: a begyűjtött veszélyes hulladékok gyűjtésére, tárolására szolgáló üzemi gyűjtőhelyük fedett, zárt épület, melynek aljzata a hulladékok kémiai hatásainak ellenálló, teherbíró és folyadékzáró betonból készült, kármentesítési okokból padlóösszefolyóval ellátott.

– A különböző veszélyes hulladékokat az átmeneti veszélyeshulladék-tárolóban elkülönítve gyűjtjük, figyelembe véve az együtt-tárolhatóságot, a szállítás során az összerakhatóságot – mondta Hajnal Tünde, aki hozzátette: a 2014-es évben a társaságuk 51 983 kilogramm veszélyes hulladékot gyűjtött be.

Mint kiderült: a THG „csak” gyűjtési és tárolási tevékenységet végez, ezt követően a hulladékokat engedéllyel rendelkező veszélyeshulladék-keze­lőhöz (Cirkont Hulladékgazdálkodási Zrt.) továbbítják.

Tarnavölgyi Gergely

A cikk eredetiben itt olvasható: http://www.kelet.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .