fbpx

Teljes önállóságban a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság

A Hivatalos Értesítő 2015. évi 6. számában megjelent a földművelésügyi miniszter 3/2015. (II. 4.) FM utasítása az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség Szervezeti és Működési Szabályzatának kiadásáról, amely rendezi a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság (OKTF NHI) működésének kereteit.

Az OKTF NHI a Főfelügyelőség környezetvédelmi termékdíjról szóló törvényben meghatározott környezetvédelmi igazgatási feladatok ellátása érdekében létrehozott elkülönült szervezeti egysége. Alapvető feladata az elkülönített hulladékgyűjtés és a hulladékká vált termékdíjköteles termékek hasznosításának szervezése és részfinanszírozása, valamint az ehhez kapcsolódó társadalmi tudatformálási és iparfejlesztési feladatok ellátása.

Az utasítás alapján az OKTF NHI Főigazgató-helyettest a környezetvédelemért felelős miniszter nevezi ki és menti fel, és gyakorolja felette a munkáltatói jogokat.

Az OKTF NHI foglalkoztatottjait az OKTF NHI Főigazgató-helyettes javaslatára a főigazgató nevezi ki és menti fel.

Az OKTF NHI Főigazgató-helyettest, az OKTF NHI kormánytisztviselőjét, ügykezelőjét, munkavállalóját az OKTF NHI jogszabályban meghatározott önálló feladat- és hatáskörében a Főigazgató nem utasíthatja. Az OKTF NHI foglalkoztatottjait a jogszabályban meghatározott önálló feladat- és hatásköre tekintetében kizárólag az OKTF NHI Főigazgató-helyettes utasíthatja.

Az értesítő ide kattintva letölthető.

 letöltés

Szerző: dontwasteit.hu

Kapcsolódó cikk: Önálló igazgatóság lesz a korábbi OHÜ-ből

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .