fbpx

A pécsi környezetipar három díjat is bezsebelhetett

Ünnepélyes keretek között adták át a gazdasági önkormányzat elismeréseit 2015. február 13-án, pénteken Pécsen.

1. Baranya Megyei Környezetvédelmi Díj egyik kitüntetettje: a BIOKOM Nonprofit Kft.

Indoklás:

A BIOKOM Nonprofit Kft. tevékenysége két fontosabb terület köré csoportosítható: hulladékgazdálkodás és városüzemeltetés. 2014. évben megvalósult a Mecsek-Dráva Regionális Hulladékgazdálkodási Program, mely projekt területileg 313 települést, és mintegy 426 ezer főt érint a régióban. A program eredményeként Pécsett egy komplex, az országban a legkorszerűbb, de egyben legköltséghatékonyabb begyűjtési rendszere került bevezetésre, amelyben megvalósul a teljes körű szelektív gyűjtés. Ennek köszönhetően a lerakott hulladék mennyisége 30% alá csökken. A hulladékgazdálkodással kapcsolatos fejlesztések mellett kiemelendő a városi csemetekert létrehozása, a közparkokban az öntözőrendszerek beüzemelése, valamint az országban az elsők között vezetették be a természet közeli erdőművelést.

A Mecsek-Dráva Regionális Hulladékgazdálkodási Programhoz szorosan kapcsolódva került odaítélésre másik kettő díj is, az egyik az Év Üzletembere Díj.

A kamara, „Az Év Üzletembere Díjat” adományozhatja annak a természetes személynek, aki egyes gazdasági szervezetek piacképességét, eredményes gazdálkodását jelentősen javító teljesítményt nyújtott a megelőző évben Baranya megyében.

2. Az Év Üzletembere Díj kitüntetettje: Seres László, a SERES Kft. ügyvezetője.

Indoklás:

A SERES Gépipari és Kereskedelmi Kft. magyar tulajdonú vállalkozás, mely kommunális gépjármű felépítmény gyártás mellett, hidraulika és gépszervíz tevékenységet is folytat.  2014-es évük egyik legnagyobb sikere, a Mecsek-Dráva Hulladékgazdálkodási programhoz átadott 57 tömörítő autó és edénymosó autó, melyek a Seres Kft-nél készültek. Az eszközök a legmodernebb környezetvédelmi előírásoknak is megfelelnek, csúcstechnológiát képviselnek. A pécsi vállalkozás a hazai piacon kívül külföldre is szállít. A cég tagja a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszternek és a Magyar Környezettechnológiai Fejlesztő és Gyártó klaszternek is. Tevékenységére folyamatosan az együttműködés, a helyi vállalkozások partnerként történő bevonása jellemző.

A kamara „Életmű Díjat” adományozhat annak a természetes személynek, aki munkásságával maradandót, példaértékűt alkotott a gazdaság területén.

3. Az Életmű Díj kitüntetettje Hirth Ferenc, a Kontakt-Elektro Kft. ügyvezetője.

Hirth Ferenc, a Kontakt-Elektro Kft. ügyvezetője úgy kapcsolódik a pécsi környezetiparhoz, hogy a Kontakt-Elektro Kft. készítette a Mecsek-Dráva Program keretén belül átadott 57 tömörítő autó felépítményének vezérlőpaneljét – a legmodernebb technika felhasználásával.

Indoklás:

Kisvállalkozásból középvállalkozássá fejlődött az elmúlt harminc évben a pécsi Kontakt-Elektro Kft. A cég ipari automatizálással, villamos kapcsolószekrények gyártásával, ipari berendezések villamos szerelésével, ipari elektronikával foglalkozik és közel 100 főt alkalmaznak. Termékeik mintegy 20 országba jutnak el. A cég kiemelt figyelmet fordít a fejlesztésre, így a munkavállalók képzése és a fejlesztő mérnökök alkalmazása is egyre bővülő mértéket mutat.
Hirth Ferenc Baranya megye gazdasági fejlesztését is szívügyének tekinti, kamarai testületi tagként évtizedes önzetlen szakmai tevékenysége segítette és segíti ma is a megyét.
Két fia is már a cégvezetésben dolgozik. Hirth Ferenc életműve példamutató, hiszen magyar tulajdonú családi vállalkozás alapítása és folyamatos fejlesztése, a cég eredményességének megőrzése a kihívások közepette embert próbáló feladat.

BIOKOM Nonprofit Kft.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .