fbpx

Bővíti gyártókapacitását és dolgozói létszámát a hulladékfeldolgozó

Bővíti miskolci gyárát az Éltex Kft. Az újrahasznosítást végző cég két éve van Miskolcon. A megnövekedett igény miatt növelnék a gyár kapacitását és újabb embereket is felvesznek – írja a minap.hu.

A cég több nagyvállalat ipari hulladékát dolgozza fel.  Papírt és fémet, műanyagokat dolgoznak itt fel olyan formában, hogy később alapanyagként való visszanyerésük, újrahasznosításuk lehetséges legyen.

hulladek3.jpg

Vörösrézzel teli zsákok sorakoznak a csarnok egyik sarkában. Egy-egy ilyen csomag értéke kb.1 millió forint, ezért biztonsági őrök jelenlétében válogatják ki a dobozok tartalmát. A fa papír és műanyag mellett naponta több tonna fémhulladékot is feldogoznak itt, azonban többre is igény van, ezért bővítést terveznek.

–  A napi öt tonna meglehetősen kicsi mennyiség. Ahhoz, hogy a nagyobb partnereinket is ki tudjuk szolgálni bővítenünk kell, és nagyobb engedélykörre van szükség – nyilatkozta Vermes Péter, ügyvezető.

A cég két éve van jelen Miskolcon. Tevékenységüket 25 dolgozóval kezdték, amit rövid idő alatt sikerült megduplázni. Ma már csökkent munkaképességű embereket is foglalkoztatnak. A tervezett 15 százalékos kapacitásbővítéssel újabb embereket vesznek majd fel. Az engedélyezési folyamatok pár hónap múlva véget érhetnek.

A cikk eredetiben itt olvasható: http://minap.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .