fbpx

Iraki szakemberek tanulmányozzák a magyarországi hulladékgazdálkodást

A magyarországi, illetve a fővárosi közműszolgáltatásról, elsősorban a települési szilárd hulladék kezeléséről tájékozódnak azok az iraki szakemberek, aki a Magyar Nemzeti Kereskedőház szervezésében érkeztek Budapestre.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. pénteki tájékoztatása szerint a harmadik legnagyobb iraki város, Bászra kormányzóságának képviselői és városüzemeltetési szakemberei látogatásának célja, hogy megismerjék egy hasonló méretű európai nagyváros gyakorlatát.

Irakban egyelőre csak a hulladék begyűjtését végzik, annak kezelése és ártalmatlanítása nem megoldott, ami komoly közegészségügyi problémát okoz. A február 14-25. között Magyarországon tartózkodó tíztagú delegáció először a Földművelésügyi Minisztériumban kapott átfogó tájékoztatást a hazai hulladékgazdálkodás irányelveiről és helyzetéről, majd háromnapos szakmai tréningen vettek részt az FKF Nonprofit Zrt.-nél.

A közlemény szerint ennek során a többi között megismerhették a fővárosi hulladék kezelésének, hasznosításának, illetve ártalmatlanításának módjait, meglátogatták Magyarország egyetlen hulladéktüzelésű erőművét és a Dunakeszi Hulladéklerakót, ahol a Fővárosi Hulladékhasznosító Mű salakjából továbbhasznosítható anyagokat nyernek ki.

Az FKF szakemberei bemutatták a Pusztazámori Regionális Hulladékkezelő Központot, Budapest minta-hulladékudvarát, a Nagytétényi útit, valamint az új válogatóművet, illetve a társaság laboratóriumát és hulladékszállító járműveit is.

Forrás: MTI

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .