fbpx

Ehető edényekkel és evőeszközökkel a környezetvédelemért

Napjainkban a társadalmunkban sok környezeti védelmi probléma van, és az egyik a hulladék problémája. Különösen a szabadtéri rendezvényeken sok eldobható edényt és evőeszközt használunk. Ráadásul nyáron Japánban sok fesztivál van és ott persze majdnem minden kanál, tányér, villa és pálcika eldobható. És ezekből mind hulladék lesz, ez minden évben nagy problémát jelent. Nem csak az ilyen rendezvényeken, hanem a mindennapokban is használunk valamilyen hasonló eldobható edényt. Ez a probléma nagyon hatalmas. De most kiderült, hogy egy új típusú edény megoldja ezt a problémát. Ezek az ehető edények – számol be az oszakamagyarszak.blog.hu.

Az ehető edények élelmiszerekből készülnek. Az étkezés után nem dobjuk el ezeket az edényeket, hanem megesszük. A következőkben néhány ilyen ehető edényt és evőeszközt fogok bemutatni.

Az első a nori (tengeri fű) tálka. Ezt egy japán vállalat, az Aneszuto árulja. Sok japán otthon készített ebédet (bentót) visz az iskolába vagy a munkahelyre, és a nori tálka nagyon jó az ilyen ebédekhez. Ez a tálka nagyon finom rizsgombóccal.

A második edény az Edible Tableware bowl. Ezt a edényt is egy japán vállalat, a Rice-design árulja. Ez az edény kétszersültből készül. Az íze kicsit sós és bármilyen ételhez jól illik.

A harmadik érdekes elképzelés a zöldségből készült edény. Ezeket az edényeket egy kanadai dizájner, Diane Leclair Bisson tervezte. A képen látható edény paradicsomból készült. Ha más zöldségből készül, más tulajdonságai lesznek.

A negyedik ehető edény a kup. A neve a japán kuu (eszik) és angol cup(csésze) szavak összevonása. Ez a pohár rizslisztből készül. Főzni is lehet. Egy japán dizájner, sugiX tervezte. Ő sok ázsiai országba utazott. Ott kis falvakba ment, látta az emberek életét, és így kapta a kup ötletét.

Az ötödik termék az ehető kanál. Ez a kanál kukoricából készül. A Triangle Tree nevű vállalt árulja. Három fajta ízben van (sima, édes és fűszeres). A kanál alján vonalak vannak és könnyen vágható.

Az utolsó érdekesség egy zellerből készült szívószál, a Duda Celery Straws. Egy amerikai vállalat, a Duda Farm Fresh Foods találta fel.

Ebben a bejegyzésben csak hat dolgot mutattam be, de most már több ilyen termék is van. De a mai japán áruházakban még kevés az ilyen edény. Remélem, hogy több ember megismeri az ilyen edényeket és a japán nyári fesztiválokon csökken a hulladék mennyisége.

A cikk eredetiben itt olvasható: http://oszakamagyarszak.blog.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .