fbpx

Bekötőút épül az új háromszéki hulladék-feldolgozóhoz

Bekötőutat épít a háromszéki önkormányzat a hamarosan elkészülő Maksa és Lécfalva közti hulladék-feldolgozó kiszolgálására – írja a www.maszol.ro.

Az egész megyét kiszolgáló hulladéklerakó miatt ugyanis jelentősen megnövekedik a teherautó forgalom, ezért létesítmény felé vezető jelenlegi földutat megalapozzák és leaszfaltozzák.

A Kovászna megyei önkormányzat csütörtöki, rendkívüli ülésén Tamás Sándor tanácselnök elmondta: 130 000 lejbe kerül az út műszaki tervének elkészítése, és az útépítést is minél hamarább el akarják kezdeni. A háromszéki önkormányzat idei legnagyobb infrastruktúra-fejlesztési projektje a megyei hulladéklerakó megépítése, amelyre 72 millió lejt költenek.

A Maksa és Lécfalva közti 15 hektáros területen épülő korszerű hulladékkezelő központ a tervek szerint a következő 20 évben tudja kiszolgálni Kovászna megyét. Számítások szerint a háromszéki lakosság évente több mint 100 ezer tonna szemetet termel. Az új lerakóhely beindulásáig a sepsiszentgyörgyi telephelyen tárolják a megye minden hulladékát.

A cikk eredetiben itt olvasható: http://www.maszol.ro

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .