fbpx

Átadja az önkormányzat a fogyasztók adatait a köszolgáltatónak

A szerencsi képviselő-testület elfogadta a szemétszállítással kapcsolatos rendelet-tervezetét.

Ternyikné Kádas Ágnes igazgatási ügyintéző tájékoztatta a jelenlévőket arról, hogy Szerencs közigazgatási területén a szilárd hulladék elszállításával kapcsolatos kötelező közszolgáltatási feladatokat a Zempléni ZHK Kft. végzi. Az ingatlantulajdonosok jelentős számban mulasztják el a díj megfizetését. A velük történő kapcsolatfelvételt, a tartozások behajtását akadályozza, hogy a szolgáltató rendelkezésére álló teljes fogyasztói lista elavult.

Dr. Takács István a pénzügyi bizottság nevében is egyetértett a rendelet-tervezettel, Koncz Ferenc polgármester pedig hozzátette: pontosan arról van szó, hogy eddig az önkormányzat igyekezett behajtani a tartozást, mert a szolgáltató automatikusan a helyhatóságra vetette ki a be nem fizetett díjakat. A törvény megváltozott, a helyhatóságnak nem kell jótállnia az ilyen adósságok miatt. Dr. Egeli Zsolt hozzátette, hogy a 2002–2012 közötti időszakban az önkormányzatok állták a szolgáltató felé a nem fizetők helyett a szemétszállítási díjat.

Nyiri Tibor szerint erre a kényszerítő lépésre szükség van, azonban fenn áll a veszélye annak, hogy újabb illegális hulladéklerakók alakulnak ki, ezért a közmunka program keretében gondoskodni kell arról, hogy legyenek megfigyelő emberek annak érdekében, hogy ez ne történhessen meg. A képviselő-testület egyhangúlag fogadta el a rendelet-tervezetet, miszerint az önkormányzat adatbázisából a szolgáltató rendelkezésére bocsájtják a helyi fogyasztók adatait.

Forrás: www.szerencsihirek.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .