fbpx

Ajándékot adnak a szelektíven gyűjtött hulladékért

Nyíregyházán két héten át a különválogatott papír-, műanyag-, és csomagolási hulladékokért, valamint italos kartondobozokért utalványt, komposztot kapnak a résztvevők.

Nyíregyházán két héten át a különválogatott papír-, műanyag-, és csomagolási hulladékokért, valamint italos kartondobozokért utalványt, fürdő-, színházi vagy állatkerti belépőt, vagy növényi hulladékból készült komposztot kapnak a résztvevők. Ezzel is próbálják ösztönözni a lakosságot a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára és arra is, hogy virágos lakókörnyezetet alakítsanak ki, hangzott el a Kossuth Rádió Napközben című műsorában.

A Hulladékért virágot akciót évente kétszer hirdeti meg a nyíregyházi Térségi Hulladék-gazdálkodási Kft. Petró Árpád, a cég igazgatója a Kossuth Rádió műsorában elmondta: a tavaszi lomtalanítás során a lakosság nagy mennyiségű, újrahasznosításra alkalmas hulladékot dob ki. Az akcióval azt kívánják elérni, hogy ezt a hulladékot szelektíven válogassák szét, és minél több újrahasznosítható anyagot szállítsanak be a hulladékudvarba, ezzel is csökkentve a kommunális hulladék mennyiségét.

A cég vezetője beszélt arról is, hogy Nyíregyházán minden generációt igyekeznek megszólítani: a fiatalabb korosztálynak egész évben az iskolákban tartanak órákat a környezettudatosságról, a szelektív hulladékgyűjtésről. A felnőtteket tudományos előadásokra várják, a családok pedig a szeptemberben megszervezett szelektív szombaton vetélkedő keretében adhatnak számot az év során megszerzett tudásukról.
Petró Árpád hozzátette: a nyíregyháziak nyitottak az akcióikra, s úgy véli, a szebbé, virágosabbá tett környezet a városlakók közérzetét is javítja.

Prutkay János, a Virágos Magyarországért szervezőbizottság elnöke a műsorban elmondta: Siófok most éppen nemzetközi szereplésre készül, ugyanis július 4-én a város látja vendégül az európai virágosítási és környezetszépítési társaság zsűrijét.

Prutkay János arról is beszélt, hogy a Virágos Magyarországért programot 21 évvel ezelőtt kezdték el, s tavaly közel háromszáz település nevezett a versenyre. Úgy látja, az önkormányzatokban is megvan szándék arra, hogy a településeket fejlesszék, és a lakosságban is egyre erősebb erre az igény. Kiemelte: a balatoni települések a turizmus kapcsán az elsők között voltak, amelyek felismerték a versenyben rejlő lehetőségeket, és azóta is nagy részük évről évre jelentkezik a versenyre.

Forrás: http://www.hirado.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .