fbpx

Esztergomban húsz százalékkal csökken a szemétszállítás díja

Április elsejétől 20 százalékkal csökken a szemétszállítás díja Esztergomban, a költségcsökkentés finanszírozását az önkormányzat vállalja – közölte a polgármester a képviselő-testület ülés után az MTI-vel.

Romanek Etelka (Fidesz-KDNP) tájékoztatása szerint az intézkedés 2015-ben 41 millió forintos kiadást jelent a költségvetésben. Az önkormányzat ezt azért vállalta, mert Esztergomban jelenleg egy nem átgondoltan megkötött, hosszú távú szerződés miatt a térség más településeihez képest drágábban viszik el a szemetet.

A város vezetője emlékeztetett arra, hogy az önkormányzat korábban is nyújtott kompenzációt a lakosoknak, de ezt az előző polgármester által indított adósságrendezés alatt nem lehetett biztosítani.

A képviselő-testület célja, hogy az esztergomi szemétszállítás költségei közelítsenek a környező településekéhez, erről egyeztetést kezdenek a szolgáltatóval. A szemétszállítás díjának csökkenéséhez egy készülő jogszabály is hozzájárulhat – mondta el a polgármester.

Romanek Etelka hozzátette, vizsgálják a korábbi, 35 literes gyűjtőedények visszaállításának lehetőségét. A képviselők elfogadták továbbá, hogy a szelektív hulladékgyűjtéshez használt zsákokat a közszolgáltató ingyenesen biztosítsa a lakosságnak.

Forrás: MTI

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .