fbpx

Vecsésen is akcióba lép a Hulladékkommandó

2015. április 1-től együttműködési megállapodás keretében Vecsésen is megkezdte működését a Százhalombattai Hulladékkommandó Járőrszolgálata. Fő célkitűzés az illegálisan lerakott hulladék elleni harc és ez által a környezetünk védelme – írja a www.vecseshirek.hu.

Fotó: Kispatak Természetvédő Egyesüle

Szeretnénk elérni, hogy Százhalombattához hasonlóan, pár éven belül Vecsésen is jelentősen csökkenjen az illegálisan lerakott hulladék mennyisége, így az annak megszüntetésére fordított önkormányzati kiadást is más célokra költhetnénk – írta közleményében a vecsési önkormányzat..

Az illegális hulladék elleni tevékenység két fő részből áll: egyfelől a járőrözés alatt felkutatott szemétben bizonyítékok keresése és ezek alapján eljárások lefolytatása, másfelől rejtett megfigyelés a kritikus helyeken.

A Hulladékkommandó munkáját az együttműködő társhatóságok (rendőrség, közterület felügyelők, mezei őrszolgálat, polgárőrök) szoros bevonásával végzi. Komoly hangsúlyt fektetnek a nyilvánosság tájékoztatására, bevonására, előnyt kovácsolva a közösség visszatartó erejéből.

Az együttműködési megállapodás része továbbá, hogy az e téren nagy tapasztalattal rendelkező százhalombattaiak – ittlétük során – helyi önkéntes környezetvédőket tanítanak be a természet védelmére.

A cikk eredetiben itt olvasható: http://www.vecseshirek.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .