fbpx

Nyugat-európai színvonalú hulladékgazdálkodási rendszer épül ki

Letették az alapkövét a Bodrogkeresztúri Regionális Hulladékkezelő Központ új válogatóműjének pénteken. Így egy új, magasabb színvonalú hulladékgazdálkodási rendszer épül majd ki Abaúj és Zemplén térségében.

A Bodrogkeresztúri Regionális Hulladékkezelő Központban a papírtól kezdve a háztartási berendezéseken át egészen a veszélyes hulladékokig szinte mindenféle hulladék elhelyezhető. A rendszerhez nyolcvanegy abaúji és zempléni település csatlakozott. A bodrogkeresztúri fejlesztésen kívül még három hulladékudvart építenek a térségben. Mindez több mint négymilliárd forintba kerül, amit az unió is támogat.

– Munkahelyet hozunk létre ezáltal most is – mondta Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára. – Mintegy nyolcvanan dolgoznak itt a cégnél, ez a létszám meg fog emelkedni. Továbbá előre gondolkodva harminc évre meg tudjuk oldani a hulladéklerakás kérdését itt, a környéken.

A cikk eredetiben itt olvasható: http://minap.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .