fbpx

Óráról órára gyarapszik a TeSzedd! csapata

Az idei országos szemétgyűjtési akcióra már csaknem 60 ezren jelentkeztek – mondta a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság kommunikációs vezetője pénteken az M1 aktuális csatornán.

Mucsi Csaba közölte: a szervezők eddig 908 gyűjtőpontot hagytak jóvá. Hozzátette: a TeSzedd! akció célja elsődlegesen a társadalmi tudatformálás. De az önkéntesek sokat tesznek ezzel közvetlenül is a környezetükért. A TeSzedd! akció nemcsak az ország, hanem az unió legnagyobb szemétgyűjtési akciója is – jegyezte meg a kommunikációs vezető.

Célzott korosztály nincs, de a legnagyobb számban iskolások, elsősorban középiskolások csatlakoznak az akcióhoz. A TeSzedd! közösségépítő akció, de beleszámít az 50 órás közösségi szolgálatba is, amelyet a középiskolásoknak az érettségi előtt – a középiskolai tanulmányok négy éve alatt – teljesíteniük kell.

A TeSzedd! akció lebonyolítására a Földművelésügyi Minisztérium (FM) kérte fel a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóságot.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szintén csatlakozott hozzá, és a támogatók között van a közmédia, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) is – mondta Mucsi Csaba.

A kommunikációs vezető tájékoztatása szerint országosan évente mintegy 100 ezer köbméternyi illegális hulladék keletkezik. Ezek nagy része veszélyes – például építési, bontási – hulladék, aminek az összegyűjtése nem a TeSzedd! akcióban résztvevők feladata. Az akcióban főként a papír, a műanyag, az üveg hulladékot gyűjtik, az utóbbit nagyon óvatosan – fűzte hozzá.

Tavaly 2200 tonna szemetet gyűjtöttek össze az önkéntesek országszerte a TeSzedd! keretében.

A TeSzedd! akciót már ötödik alkalommal rendezik meg, az idén május 15. és 17. között várják az önkénteseket. Regisztrálni az akció weboldalán, a www.teszedd.hu oldalon lehet május 7-ig.

Forrás: MTI

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .