fbpx

„Szemét dolgok” a közterület-fenntartónál”

Horváth Béla egykori kisgazda országgyűlési képviselő, az FKF Zrt. nemrég kinevezett vezérigazgatója milliós fizetéseket oszt, miközben a cég régi munkavállalóit az utcára teszi. A Jobbik úgy tudja, az új beszerzési igazgató ráadásul egy fideszes önkormányzati képviselő – írja az alfahir.hu.
Mint ismert, Tarlós István januártól Horváth Béla volt kisgazda országgyűlési képviselőt nevezte ki a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. új vezérigazgatójává.
„Az új vezérigazgató 10 fős apparátust alakított ki maga körül, amelyben igen magas, akár 1,1 millió forintos fizetéseket is osztanak” – hívta fel a figyelmet mai sajtótájékoztatóján Tokody Marcell, a Jobbik fővárosi képviselője, hozzátéve, hogy az „1,1 milliós rekorder” ugyanannak a ma már nem létező politikai pártnak volt a tagja, amelyben Horváth Béla vezérigazgató is politizált egykor.
Tokody Marcell jelezte,
ezzel párhuzamosan csoportosan küldenek el munkavállalókat a cégtől. Megjegyezte, köztük van például három kiskorú gyermekét nevelő családapa is, „aki évek óta becsülettel dolgozik a cégnél, fizetése pedig az említett 1,1 millió forintnak csupán a töredéke”.
Vele nemrég közölték, hogy létszámleépítés miatt májustól nem tartanak igényt a munkájára.
„A szemét dolgok sora sajnos itt sem ér véget” – jegyezte meg Tokody Marcell. Mint mondta, tudomására jutott, hogy az FKF-nél új beszerzési igazgatót neveztek ki: az illető a pozícióra előírt feltételek szerint nem felelt volna meg a posztra, mégis kinevezték – a vezérigazgató ugyanis engedélyezte a szabályoktól történő eltérést.
Tokody Marcell információi szerint az említett személy a Fidesz józsefvárosi önkormányzati képviselője. „Igaz-e, hogy az egyik VIII. kerületi képviselőjük beszerzési igazgató lett az FKF-nél? Igaz-e, hogy a szabályoktól eltértek a jó pártkatona kinevezése érdekében?” – tette fel a Fidesznek címzett kérdéseit Tokody.

Fideszes képmutatás

A jobbikos fővárosi képviselő felszólította a Fideszt, hogy
„fejezze be azt a képmutató magatartást, hogy keményen dolgozó kisemberek érdekeiről beszél, miközben hétköznapi munkavállalókat utcára tesz, köztük kiskorú gyermekeket nevelő nagycsaládos dolgozót is, ráadásul egyes kivételezetteknek arcátlanul magas fizetéseket oszt”.
Tokody Marcell hangsúlyozta, a Jobbik elutasítja a politikai alapon történő kinevezéseket, „mi szakítani kívánunk azzal a rossz gyakorlattal, amelyben nem a tehetség és a rátermettség, hanem a jó politikai kapcsolatok számítanak”.
A cikk eredetiben itt olvasható: http://alfahir.hu
Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .