fbpx

Megszületett a bérmegállapodás az FKF-nél

Megszületett a megállapodás a Fővárosi Közterület-Fenntartó Nonprofit Zrt-nél (FKF) a 2015-ös bérekről a vezetés és a szakszervezet között, a munkavállalók 3,5 százalékos bérfejlesztésben részesülnek – tájékoztatott az FKF.

A közlemény szerint a gazdasági vezetők differenciáltan osztják szét a bérfejlesztést a munkavállalók között. A bérfejlesztés nem terjed ki a szervezeti és működési szabályzat szerint meghatározott vezetőkre és azokra, akik prémiumban részesülnek – közölte az FKF.

Az első megemelt munkabért júniusban vehetik kezükbe a dolgozók a tájékoztatás szerint. A Fővárosi Közterület-fenntartó Zártkörűen Működő Nonprofit Részvénytársaság (FKF Nonprofit Zrt.) Budapest Főváros Önkormányzatának tulajdonában lévő közszolgáltatást végző gazdasági társaság.

A társaság a legnagyobb hulladékkezeléssel foglakozó magyar szakvállalkozás, amely a főváros több mint 830 000 háztartásától, és mintegy 20 000 gazdálkodó szervezetétől gyűjti be, szállítja el és ártalmatlanítja a települési szilárd hulladékot. Az FKF Nonprofit Zrt. üzemelteti a Fővárosi Hulladékhasznosító Művet, Magyarország egyetlen kommunális-hulladék tüzelésű erőművét, a Dunakeszin és Pusztazámoron található, műszaki védelemmel ellátott hulladéklerakókat, 16 lakossági hulladékgyűjtő udvart és közel 1000 szelektív hulladékgyűjtő szigetet.

Feladatuk továbbá Budapest több mint 25 millió négyzetméternyi szilárd burkolatú úthálózatának, közjárdáinak, közlépcsőinek takarítása, 73 aluljárójának (ebből 69 gyalogos), hidak, felüljárók, és egyéb mérnöki létesítmények tisztán tartása.

Forrás: MTI

Facebook Comments

One thought on “Megszületett a bérmegállapodás az FKF-nél

 • 2015/04/29 at 17:05
  Permalink

  “és közel 1000 szelektív hulladékgyűjtő szigetet”

  Az FKF honlapja szerint 2015. ápr. 9-én a gyűjtőszigetek száma 401 volt, további 110 üveggyűjtő konténer (egykori sziget) volt kihelyezve. 2010-ben a szigetek száma még mintegy 900 volt. A csökkenés jelentős részben a kerületi önkormányzatok kérésére történt.

  Nem csoda, ha a kibocsátott csomagolási üveghulladék 30-35%-t sikerül Mo.-n begyűjteni, ez az arány Csehországban és Ausztriában közel 80%. ott a szigetek száma a hazainak mintegy tízszerese.

  Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .