fbpx

Év végéig minden hordót elvisznek az Illatos útról

Az összes veszélyes hulladéknak a 10 százalékát teszi ki az a 991 hordó, amelyet sürgősséggel kell elszállítani. A veszélyes anyagot a dorogi égetőműbe viszik.

A Budapesti Vegyiművek Zrt. Illatos úti telephelyéről május 31-ig kell elszállítani azt a 991 hordót, amely a legveszélyesebb anyagokat tartalmazza.

Tarnai Richárd, pest megyei kormánymegbízott az M1-nek nyilatkozva elmondta, hogy folyamatosan szállítják el a hordókat. Az összes veszélyes hulladéknak a 10 százalékát teszi ki az a 991 hordó, amelyet sürgősséggel kell elszállítani. A veszélyes anyagot a dorogi égetőműbe viszik, ahol azokat megsemmisítik.

A kormánymegbízott közölte, az országos katasztrófavédelem szakemberei azt jelezték, hogy nincs közvetlen katasztrófahelyzet a helyszínen, ezért nem folytatták a hordók elszállítását a hétvégén. Kiemelte azonban, hogy a munka folyamatos. Tarnai Richárd elmondta, hogy a többi, veszélyes anyagot tartalmazó hordó elszállítására közbeszerzést fognak kiírni, így valószínűleg az év végéig minden hordót elszállítanak majd.

Tarnai Richárd arról is beszámolt, hogy hétfőn büntetőfeljelentést tett az ügyben, a vegyiművek egész területére vonatkozóan. A nyomozó hatóság már vizsgálódik az ügyben.

Forrás: MTI

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .